USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Президент Шрі-Ланки втік з країни на тлі масових протестів

13 Липня 2022 11:03
Президент Шрі-Ланки Ґотабая Раджапакса вилетів зі своєї країни на Мальдіви після того, як на тлі масових протестів й найгіршої економічної кризи в острівній державі пообіцяв піти з посади.

Про це повідомляє в середу агентство AFP, передає Укрінформ.

«Раджапакса на вихідних пообіцяв, що в середу оголосить про свою відставку та звільнить шлях для мирного переходу влади», – уточнюється в публікації.

Його заява пролунала після того, як його резиденцію заполонили десятки тисяч протестувальників.

Повідомляється, що опальний президент хотів полетіти в Дубай комерційним рейсом, однак співробітники аеропорту в його країні відмовилися від VIP-обслуговування та наполягли на тому, щоби всі пасажири проходили через спільний контроль. Тому в середу зранку Раджапакса залишив країну на борту військового літака Ан-32 разом з дружиною та особистим охоронцем.

Як президент 73-річний Раджапакса користується імунітетом від арешту. Вважається, що перед тим, як оголосити про залишення посади, він хотів виїхати за кордон, щоб уникнути ув’язнення.

Нагадаємо, у 2022 році в Шрі-Ланці спалахнула нова політична криза через боротьбу за владу між президентом Ґотабая Раджапаксом і парламентом країни. Ситуація загострилася антиурядовими протестами й демонстраціями, каталізаторами яких стали продовольча й економічна кризи в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Колима Показати IP 13 Липня 2022 13:20
Втік нв Мальдіви ? А як же друган путін ? Чому Колиму чи Магадан не запропонував ? На худий кінець Ростов. Нам вже відстійник для біглих президентів вимальовується.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus