USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Президент ветував закон про органи внутрішніх справ

7 Серпня 2015 23:39
Президент України Петро Порошенко застосував право вето до закону про органи внутрішніх справ. Про це повідомляє прес-служба глави держави, - інформує ТСН.

Порошенко прийняв таке рішення після наради за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Частина питань, вирішенню яких має сприяти даний документ, відноситься до компетенції уряду, а інша - вже врегульована іншими нормативно-правовими актами, -підкреслють у повідомленні.

Верховна Рада прийняла внесений Кабміном закон «Про органи внутрішніх справ» 2 липня. За прийнятя закону проголосували 242 народних депутати.

Закон формує систему органів внутрішніх справ як самостійних органів виконавчої влади. Він врегульовує відносини між МВС та підпорядкованими йому центральними органами виконавчої влади.

Як сказано у законі, до системи органів внутрішніх справ входять: МВС; центральні органи виконавчої влади (ЦОВВ), діяльність яких спрямовує і координує Кабмін через міністра внутрішніх справ України, Національна поліція; ЦОВВ, який реалізує держполітику у сфері захисту держкордону, ЦОВВ, який реалізує державну політику у сферах міграції (імміграції та еміграції). Також до системи органів внутрішніх справ входять ЦОВВ, який реалізує державну політику у сфері захисту від надзвичайних ситуацій та Національна гвардія України.

Нагадаємо, 4 серпня Петро Порошенко підписав закон про поліцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus