USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Президент підписав закон про поліцію

4 Серпня 2015 15:28
Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про національну поліцію».

Як відомо, Верховна Рада України підтримала законопроект 2 липня. «За» проголосували 278 народних депутатів.

Згідно з документом, Національна поліція буде складатися з кримінальної та патрульної поліції, поліції охорони, спеціальної поліції та поліції особливого призначення КОРД (Корпус Оперативно Раптової Дії), - повідомляє «Громадське. ТВ».

Керувати новим відомством буде аполітичний начальник нацполіції, функції якого відмежують від цивільного міністра внутрішніх справ.

Щоб мінімізувати ризики корупції і моніторингу якості роботи новий закон передбачає участь громадськості і в дисциплінарних комісіях. Також впроваджується підзвітність поліції не тільки уряду, а й громадськості. Місцеві ради зможуть висловлювати недовіру місцевим керівникам поліції.

У новому законі прописаний чіткий механізм та порядок застосування поліцейськими спецзасобів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, зараз триває набір у патрульну поліцію Луцька.

у перший день конкурсного відбору, 3 серпня, до нової поліції Луцька у пункті прийому анкет зареєстрували 210 кандидатів. Окрім цього, 359 кандидатів подали анкети он-лайн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus