USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцьких дитсадках запрацюють «тривожні кнопки»

19 Серпня 2014 14:02
Встановити систему безпеки «тривожна кнопка» планують у дитячих садочках міста.

Проект «Підвищення рівня безпеки дітей у дошкільних навчальних закладах Луцька шляхом впровадження системи безпеки «тривожна кнопка» презентували 19 серпня у Луцьку.

Як розповів президент Волинського інституту підтримки та розвитку громадських ініціатив Петро Лавринюк, проект подали на конкурс місцевих ініціатив, де він став одним із переможців та отримав фінансування в сумі 25 тисяч гривень з обласного бюджету. У рамках проекту врегульовується питання безпеки дітей, а його партнерами є Луцька міська рада та Громадське об’єднання «Правопорядок». З його слів, проект актуальний, адже питання безпеки дітей у зв’язку із подіями на Сході України важливе. Метою проекту є сприяння створенню ефективної системи надання послуг із забезпечення безпеки дітей у ДНЗ Луцька. Так, планується встановлення систем безпеки «тривожна кнопка» у дитячих садочках міста (суть системи полягає у кнопці у вигляді брелока, яка перебуватиме у керівника ДНЗ або у сторожа). Дошкільні заклади, як відомо, не підлягають охороні приватними чи державними службами.

Наразі тривожні кнопки встановили за кошти батьківських комітетів у трьох дошкільних навчальних закладах Луцька - ДНЗ №35, 10, та 31. Ще торік розпочали попередню роботу щодо проекту – обстежили усі ДНЗ Луцька та розробили концепції підвищення безпеки у цих закладах. У рамках проекту планують організувати конкурс серед батьківських комітетів на встановлення цієї системи на умовах співфінансування.

Абонплату за використання «тривожних кнопок» (50 гривень щомісяця з кожного ДНЗ) сплачуватимуть за кошти міського бюджету. Монтажні роботи зі встановлення системи безпеки здійснюватимуть за кошти ГО «Правопорядок».

Перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук зазначив, що торік йшлося про вирішення проблеми збереження майна у дитячих садочках в період відсутності персоналу (вночі), нині, у зв’язку із ситуацією в Україні, на перше місце вийшло питання безпеки перебування дітей в ДНЗ. З його слів, протягом останнього місяця з'явилися декілька проблемних питань, які виникли у зв’язку з тим, що молодики проникли у садочок та завдали збитків. Нині встановити тривожні кнопки потрібно у 37 з 40 дошкільних навчальних закладів Луцька.



Представник ГО «Правопорядок» Сергій Чемерис повідомив, що у місті збільшується кількість випадків дрібного хуліганства та крадіжок майна, тому питання встановлення тривожних кнопок лише загострилося. До того ж, у зв’язку із подорожчанням валют збільшилася вартість встановлення систем безпеки (закупівельна вартість обладнання збільшилася із 1700 до 2820 гривень). З його слів, у закладах, де вже встановлені тривожні кнопки, були випадки, коли завдяки системі безпеки було збережене майно та здоров’я працівників. У проекті йдеться і про пожежну сигналізацію, і про відеонагляд – ці питання вирішуватимуть у майбутньому.



Як пояснив Святослав Кравчук, міська влада намагатиметься відшукувати можливість фінансувати проект поетапно. Так, після встановлення тривожних кнопок, яке планують завершити до нового року, вирішуватимуть питання відеонагляду. Питання про фінансування проекту планують розглянути під час вересневої сесії Луцькради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучани Показати IP 19 Серпня 2014 14:34
Видоювання грошей з батьків. Хіба службу 102 хтось відмінив ? Міліція наплодила навколо себе різні комерційні структури.
Батько Показати IP 19 Серпня 2014 15:25
Я рахую,що це питання на часі і зараз дуже актуально.Тому,що небезпека на кожному кроці. І від терористів незахищений ніхто.Я пропоную,щоб по дитсадках не ходили цілий день посторонні люди і навіть батки. Вранці двері відкриті,діток привели і все двері закрили. А,якщо кому потрібно,то повинен показати паспорт,щоб зайти у дитячий садок і причину візиту. Посадити сторожа і хай сидить цілий день.У садочках працівники знають всіх своїх діток і батьків,так було б безпечніше.А так дитячі садочки прохідні двори, вештаються всі кому не лень а це дуже небезпечно у наш тривожний час.Дітки не захищені.Одна жінки,навіть мужиків близько нема. У групах 25-30 діток,що зробить ця вихователька при всіх її бажаннях. А нічого.Потрібно це питання підняти батькам. Подумаймо всі разом.Всеодно сторож є .І брати на сторожа не діда 60 років, а молодшого.Так заробітна плата у них невелика, але у кого вона зараз велика.Державні службовці сидять на мінімалку.
лучани до Батько Показати IP 19 Серпня 2014 16:45
Який сторож? Вихователькам нема чим платити зарплату. За 2 000 грн можна тільки алкаша або педофіла найняти. Треба міліцію заставити виконувати свою основну роботу, більше патрульних машин по місту та службу 102. З будь якого кінця міста патрульна машина може добратися за 10 хвилин. Самі ж розводими ледацюг у міліції.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus