USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Про порушення у ВНЗ тепер можна повідомити онлайн

17 Листопада 2015 14:46
Онлайн-сервіс Profrights.org, який дозволяє повідомляти про порушення у вищих навчальних закладах та відслідковувати, у яких вишах проблем найбільше, з'явився в Україні. Про це інформують Хроніки Любарта.

Проект Profrights має на меті привернути увагу до порушення прав студентів та викладачів у закладах вищої освіти.

Зареєструвати повідомлення про порушення у навчальному закладі може будь-хто. Далі з повідомленнями працюють юристи, вони визначають, чи є насправді підстави публікувати інформацію на порталі, тобто чи є факт порушення законодавства. Після премодерації повідомлення каталогізують та вносять до бази.

База відображає порушення в декількох географічних та тематичних розрізах. Проект покликаний забезпечити моніторинг порушень, виявляти найбільш поширені з них та інформувати про можливі шляхи захисту своїх прав. Окрім цього, зібрані дані допоможуть визначити необхідні зміни для подальшого вдосконалення законодавства.

Серед порушень, які зареєстровані на порталі, є й інформація про волинські виші. Повідомлень всього два.



Станом на 16 жовтня 2015 року порушення зафіксували у Луцькому національному технічному університеті та Волинському інституті післядипломної освіти. В обох навчальних закладах на офіційних сайтах були відсутні штатний розпис та статут університету.


Виправлення порушень позначається зліва у списку. Замість червоного значка з’являється зелений. Доступне також сортування порушень саме за ознакою того, що порушення виправлене. Самих ВНЗ, про які надходить інформація про порушення, заохочують надавати інформацію (документи) для спростування повідомлення про порушення.

Станом на 17 листопада статут та штатний розпис на сайті ЛНТУ є, однак на порталі виправлення ще не позначили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus