USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Про міжнародне партнерство та трудову міграцію у Луцьку. ФОТО

13 Червня 2013 19:00
Шістнадцяте засідання ради транскордонного об’єднання «Єврорегіон «Буг» відбулося 13 червня у Луцьку.

Під час заходу розмовляли про розвиток міжнародної співпраці між Україною, Польщею та Білоруссю та проблему трудової міграції.



Транскордонне об’єднання заснували 18 років тому, а з 1996 року «Єврорегіон «Буг» є членом Асоціації Європейських Прикордонних Регіонів.

У засіданні взяли участь голова Волинської ОДА Борис Клімчук, маршалок Люблінського воєводства Кшиштоф Гетьман, член правління адміністрації маршалка Мазовецького воєводства Єва Ожеловська, перший заступник голови Брестського облвиконкому Михайло Юхимчук та інші представники регіонів-партнерів.



До єврорегіону приєдналося Мазовецьке воєводство, тому що існує багато проектів, які зручніше організовувати спільно. Борис Клімчук зазначив, що такі екологічні проекти, як «Чистий Буг», «Чиста Балтика» - наскрізна тема на найближчі 5-7 років, над якою можна працювати у межах тристоронньої співпраці, залучаючи кошти Європейського союзу

У ході засідання партнери з Люблінського воєводства розповіли про підготовку спільної Транскордонної стратегії на 2014-2020 роки. Так, заступник директора департаменту регіональної політики адміністрації маршалка Люблінського воєводства Дорота Скварек наголосила, що документ повинен бути не лише формальним, а й живим. До його розробки повинні долучитися групи експертів, і під час наступного засідання ради єврорегіону у листопаді цього року документ можна буде затвердити.



Михайло Юхимчук повідомив про наявний потенціал у розвитку торгівельно-економічних зв’язків між державами. Так, протягом перших п’яти місяців поточного року зріс об’єм товарообігу між Білоруссю, Польщею та Україною.

Під час засідання представники Волинської та Брестської області підписали Угоду про співпрацю між управліннями статистики регіонів.
Учасники засідання також погодили та підписали спільний План заходів з розвитку співробітництва на 2013-2014 роки.



Доцент Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Василь Гром презентував проект «Створення транскордонної інфраструктури ефективного управління процесами трудової міграції у Єврорегіоні «Буг». Проект передбачають здійснити на умовах міжнародної співпраці транскордонного об’єднання. Планують створити інфраструктуру, яка була б спроможна у рамках транскордонної співпраці максимально легалізувати нелегальну трудову міграцію, спростити систему працевлаштування мігрантів, надати гарантії офіційного працевлаштування, забезпечити моніторинг ринку праці, і відповідно до його результатів організувати підготовку, перепідготовку та сертифікацію спеціалістів. Йдеться перш за все про масові робітничі професії, які легко опанувати. Голова волинської ОДА зазначив, що це дуже важливий проект, адже робітнича сила вже рухається, і людям потрібно одночасно дозволити заробити та забезпечити опіку.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus