USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Про шкоду наркотиків у Луцьку розповідають не лише старшокласникам, а й восьмирічним

22 Жовтня 2009 18:17
Виховну годину у рамках Тижня правоосвіти провели представники Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у профтехучилищі Луцького технічного університету. Такі заняття вони проводять навіть у 2-3-х класах загальноосвітніх шкіл, – 22 жовтня інформує репортер «Волинських новин».
«Про шкідливість наркотиків ми розказуємо не лише в університетах, училищах і школах. Наразі є потреба доносити таку інформацію і до молодших класів, – розповів юрист центру Сергій Скибинський. – Ми показуємо мультики на тему наркотиків, коментуємо, питаємо у діток, що вони про це думають. Такі уроки ми проводимо приблизно один-два рази на тиждень, а іноді й чотири-п’ять», – додав він.
За словами Сергія Скибинського, заняття проходять на запрошення представників навчальних закладів. «Ми розказуємо не лише про залежність, яка може виникнути внаслідок вживання тих чи інших речовин, а й про кримінальну відповідальність, що наступає згодом. Адже звичайному луцькому наркоману потрібно більше 150 гривень на день, щоб забезпечити себе наркотиками, а такі гроші є не у кожного. Тож крадіжки та розбій – не рідкість», – зауважив юрист.
Відповідаючи на питання журналістів, що, на його думку, дають подібні уроки, пан Скибинський зазначив, що хоча б тимчасово, але діти задумуються над тим, чи варто їм вживати наркотики або курити. За його словами, після демонстрації деяких фільмів у деяких школах-інтернатах діти переставали купувати марихуану та інші речовини. «Та я й сам, дивлячись такі передачі, курити кинув», – зізнається Сергій Скибинський.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus