USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проблем із виплатою зарплати бюджетникам і пенсіями в Україні не буде?

24 Лютого 2009 16:47
Перший заступник голови бюджетного комітету Верховної Ради Євген Кирильчук в ексклюзивному коментарі «Волинським Новинам» 23 лютого запевнив, що проблем із виплатами громадянам із держбюджету не буде.
 
«Найбільше шуму піднімають сьогодні приватні підприємства щодо заробітної плати і її виплати. Навіть ті, що займаються такою критикою, забувають, що державний бюджет забезпечує державні установи, державні організації і соціальний повністю сектор. По цих всіх проблемах – і по заробітній платі, і по виплаті інвалідам, і по виплаті пенсій, зарплати лікарям, вчителям проблем у бюджеті не буде», – зазначив Євген Кирильчук.
 
За його словами, в Україні зараз найбільші проблеми з інвестиціями. Причиною цьому є те, що криза заторкнула всі держави, зокрема і Європи, звідки йшло найбільше інвестицій в українську економіку. Євген Кирильчук зазначив, що інвесторами також виступали і самі українські заробітчани. Таким чином, в Україну, за даними нардепа, надходило більш ніж 7 мільярдів доларів за рік.  Проте зараз велика кількість людей у зв’язку з кризою в Європі повернулися додому. Пан Кирильчук припустив, що на Волині кількість безробітних зросла і через цей фактор.
 
Перший заступник бюджетного комітету парламенту зазначив, що, за словами Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, держбюджет повинен переглядатися у травні. Тоді вже буде «ясно, яка ціна газу буде в нас до кінця року... треба буде її заложити..., який об’єм газу нам буде потрібний». На думку Євгена Кирильчука, Україна в січні і лютому використала набагато менше газу, ніж той об’єм, який мала поставити Росія.
 
Євген Кирильчук нарікає і на бездіяльність та безконтрольність губернаторів та мерів. За словами пана Кирильчука, найбільший борг за спожиті енергоносії – у Києві. «Чому? Тому що люди платять, а гроші коли треба не перечислюються», – бідкається народний депутат. Євген Кирильчук вважає, що для того, щоб ліквідувати двовладдя в регіонах, варто відновити при обласних радах виконкоми замість облдержадміністрацій.
Довідково:

Станом на 13 лютого на Волині аж чотири економічно активні підприємства заборгували працівникам понад мільйон гривень заробітної плати. Власне, цими найбільшими боржниками виявилися шахти Нововолинська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus