USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Проблема доступності інвалідів до життя не вирішується одними пандусами

28 Листопада 2008 08:57
Проблеми інвалідів, доступності для них роботи та усіх сфер життєдіяльності обговорювали сьогодні під час засідання регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організації інвалідів у Волинській області. Про це 27 листопада інформує репортер «Волинських Новин».
 
Проблему доступності інвалідів до життя підняв директор волинської організації УТоС Юрій Симончук. Зокрема, він зауважив, що пандуси не вирішують усіх проблем інвалідів. Так, наприклад, «у під’їзді може бути пандус, але, окрім того, ще є 9 сходинок до ліфта». Опиняючись у такому приміщенні, неповносправний не може дійти нагору, – зауважив пан Симончук. «Це не до критики, перші кроки влади уже зроблені», – уточнив директор УТоСу.
 
Також Юрій Симончук висловив думку, що було б добре, якби у транспорті оголошували про зупинки та встановлювали звукові переходи.
 
А щодо працевлаштування неповносправних пан Симончук вважає, що «не кожен інвалід рветься працювати». Кожна людина з особливими потребами, влаштовуючись на роботу, повинна розуміти, що вона такий же працівник, як і інші. Тому вона повинна працювати на рівні зі здоровими, а не одразу говорити про свої пільги, – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЧП Показати IP 28 Листопада 2008 11:13
Більшість улаштованих пандусів не придатні для користування інвалідами на візках. Зокрема вони дуже круті або надто вузькі. Одним словом, зроблені задля "галочки". Прикро, що інспекція держархбудконтролю та органи місцевого самоврядування ставляться до цього питання так безвідповідально.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus