USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проблеми волинських чорнобильців державі не потрібні?

9 Липня 2009 13:13
На особистий прийом громадян до заступника голови Волинської облдержадміністрації Василя Байцима звернулася жителька Маневиччини з проханням виділити кошти на дороговартісну операцію. Проте, як виявилося, коштів у держбюджеті на ці потреби не передбачено, – 9 липня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Мешканка Маневиччини – вчителька на пенсії – прийшла до заступника голови ОДА Василя Байцима за порадою. За словами волинянки, їй необхідна дороговартісна операція в Києві. Вчителька запитала заступника губернатора, чи буде можливим повернення коштів, адже вона має статус чорнобильця. Проте начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Кец, якого викликали для роз’яснення проблеми, розповів, що цьогоріч на компенсації за операції коштів у держбюджеті не закладено. Максимум, на що може сподіватись жінка, – 1,5 тисячі гривень. Для цього їй необхідно написати звернення на ім’я голови ОДА чи облради Волині, а також надати копію висновку від медиків, що операція потрібна. Василь Байцим, у свою чергу, порадив волинянці написати заяву на його ім’я як депутата обласної ради, аби він також зміг їй допомогти матеріально.
 
Окрім того, до заступника губернатора звернулася голова Луцького районного осередку Волинської обласної організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Раїса Остапчук. Вона просила, аби представник влади краю оглянув приміщення, надане для очолюваної нею організації. Окрім того, жінка також розповіла, що мешканці села Підгайці переживають за свою землю у зв’язку з затвердженням Генплану Луцька. Отож, пані Остапчук висловила прохання, щоб обласна влада доручила або Луцькому міському голові Богдану Шиби, або директору департаменту містобудування міськради Георгію Шевчуку роз’яснити людям у селі, що їхні наділи залишаться в них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus