USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Продадуть частку акцій готелю «Україна»

25 Квітня 2012 14:04
Частку акцій ПАТ «Готель Україна», яка до цього належала міський громаді, продадуть. Мовляв, вона - занадто мала, аби впливати на ухвалення рішень щодо цього об’єкту.

Таке рішення прийняли депутати Луцької міської ради під час сесії 25 квітня.

Як пояснив начальник відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міськради Тарас Яковлев, щороку представники міськради відвідують збори акціонерів товариства «Готель Україна». Утім, їхній голос під час ухвалення тих чи інших рішень фактично не має жодної ваги, адже рада має всього майже 7% акцій, тоді як один з акціонерів володіє понад 90% акцій товариства.

Поки вартість акцій порахувати важко. «Треба оцінити весь баланс, статут. Ми знаємо, скільки приблизно нахдоджень у рік має ПАТ – 4,5 мільйона», - сказав Яковлев.

Натомість депутат міської ради Юрій Вега звернувся до Яковлева. «Номінальну вартість ви вклазали – 75 тисяч. Напевно, не варто за таку суму продавати частку майна в такому об’єкті. Хай там навіть буде 4%. Але в один прекрасний момент ці відсотки можуть стати золотим ключиком. Не така то вже сума, щоб ми якимось чином будували погоду по бюджету в цьому плані», - висловився депутат.

Своєю чергою, Тарас Яковлев звернув увагу Веги, що це лише номінальна вартість. А продаватися акції будуть після здійснення експертної оцінки. «Сумніваюсь, чи це може бути золотим ключем. Бо є акціонер, який має 90%», - додав він.

Позицію чиновника розділив і Луцький міський голова Микола Романюк. Мовляв, кількість відсотків акцій там і так зменшується.

Так, згідно з рішенням депутатів, вирішили погодити продаж пакету акцій приватного акціонерного товариства «Готель Україна» у кількості 303273 штук, що складає 6,94% статутного капіталу емітента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Александр Показати IP 25 Квітня 2012 15:55
Не совсем я понял: кому продать??? Кто их купит и зачем? Подарите их хозяину гостиницы и попросите его покрасить дом рядом. Будет больше пользы.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus