USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькраді пропонують не витрачати 4 мільйони на акції готелю «Україна»

18 Січня 2017 12:11
Оскільки частка акцій готелю, що належить міськраді, не дозволяє впливати на ухвалення рішень, не витрачати додатково понад 4 мільйони з міського бюджету на придбання акцій пропонують депутатам міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань комунального майна та приватизації 18 січня.

Начальник відділу управління майном комунальної власності Алла Грабко пояснила, що міській раді наразі належать 6,94% акцій ПрАТ «Готель Україна». 3 листопада під час загальних зборів товариства вирішили збільшити статутний капітал на 60 мільйонів гривень, випустивши акції номінальною вартістю 25 гривень. Відповідно до наказу державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, всі акціонери на першому етапі мають право пропорційно своїй частці внести кошти, щоб зберегти частку. Тому з міського бюджету потрібно було б внести 4,164 мільйона гривень.

Оскільки частка акцій у розмірі 6,94% абсолютно не впливає на прийняття рішень юридичної особи, аби «не платити невідомо за що» у відділ управління майном комунальної власності пропонують відмовитися від реалізації переважного права на придбання розміщуваних акцій ПрАТ «Готель Україна».

Зі слів посадовця, інвестор ТзОВ «Волиньінвестбуд» вноситиме свою частку не коштами, а майном – йдеться про вже побудований готель у Рівненській області, який внесуть як майно до цієї юридичної особи. На думку Алли Грабко, наразі недоцільно виділяти 4 мільйони з міського бюджету на збереження частки, яка не впливає на ухвалення рішень.

Більшість членів комісії утрималися під час голосування, тож доцільність виділення коштів на придбання акцій оцінюватимуть під час пленарного засідання сесії міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Коза Показати IP 18 Січня 2017 20:42
Які дивіденди отримує міський бюджет щорічно із цього проекту? Де можна переглянути дану інформацію?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus