USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Продавали діагнози для ухилянтів: у Луцьку судять лікарку та її спільників

24 Січня 2024 15:49
У Луцьку понад рік судять лікарку та двох її спільників, які організували схему переправлення чоловіків призовного віку за кордон. Нібито лікарка за чималі суми підробляла медичні довідки.

За версією слідства, в незаконному бізнесі на ухилянтах один із підозрюваних підшуковував платоспроможних клієнтів, другий – забезпечував супровід у територіальний центр комплектування, а лікарка штампувала необхідні діагнози, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Наприкінці березня 2022 року троє членів організованої групи, серед яких – лікарка Волинської обласної лікарні, налагодили незаконну схему переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон. Вони виготовляли документи про встановлення цим чоловікам діагнозів, які дозволяли виїзд за кордон. Встановлено факти переправлення чоловіків через кордон, з одного з яких члени організованої групи взяли 13 200 доларів», – прокоментувала речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Пакунок із доларами знайшли в багажнику автомобіля в одного з чоловіків. Там були і сувенірні купюри. Підозрюваний наполягав, що не знає, звідки в його машині взялися ці гроші. Буцімто пакунок із доларами йому підкинув знайомий на ім’я Микола.

Адвокат обвинуваченого заявив, що обшук правоохоронці провели з порушеннями. Мовляв, у слідчого, який вилучав гроші, не було рукавички на одній руці.

«Я так розумію, що наперед ніхто не ставив за мету ідентифікувати, чи торкався цих коштів мій підзахисний. Правова підстава проведення невідкладного обшуку: «У зв’язку з відмовою видати грошові кошти проведено обшук». Тобто в цьому випадку немає законних підстав. І слідчий, збираючи докази тривалий час до цього, іде свідомо на порушення закону», – прокоментував адвокат.

Вини підозрювані не визнають. На нещодавнє судове засідання свідки у справі не з’явилися, тому розгляд перенесли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сергій Показати IP 24 Січня 2024 16:25
Вони спасали чоловіків
Здоровий глузд до Сергій Показати IP 26 Січня 2024 00:53
Якого хр#на ти тут тусуєшся і поради нам, волинянам роздаєш. Іди в своєму Запоріжжі радь кому іти чи не іти до війська. ( судячи з твого ір (5.180.128.222)
Анонім до Здоровий глузд Показати IP 26 Січня 2024 21:57
Ти напевне з окопу пишеш. Підкажи будь-ласка, як ти все встигаєш, патріотично битись на фронті і строчити коментарі, та ще й відслідковувати людей? Питаю, так як навіть не можу собі уявити, що такий "патріот-коментатор", не на нулі, а просто сидить і строчить коменти.
шок Показати IP 24 Січня 2024 18:10
яке прізвище того лушпєта? Те дебільне з Грибоєдова чи головної клоаки? )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus