USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

За контрафактний алкоголь покарали продавчиню магазину, який належить луцькому депутату

10 Жовтня 2018 18:57
Продавчиня магазину «Гроно» в Устилузі, який належить депутату Луцької міської ради Петру Нестеруку, отримала покарання за продаж десяти пляшок контрафактної горілки у виді штрафу розміром 17 тисяч гривень.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 4 жовтня.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що працівники податкової поліції ГУ ДФС у Волинській області вилучили майже 5,4 тис. літрів незаконно виготовленого алкоголю зі складів луцького депутата Петра Нестерука у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 204 КК, тобто за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.Також у ДФС підтвердили, що склад розташований у Луцьку за адресою вул. Андрія Марцинюка, 35. Він належить мережі ТОВ «Полісся-Трейд», засновником та кінцевим бенефіціаром фірми є очільник фракції БПП «Солідарність» у Луцькій міській раді Петро Нестерук, керує компанією його дружина – Неля Нестерук. Волинські криміналісти підтвердили в експертному висновку, що горілка, яку закупили в магазині Петра Нестерука «Гроно» - фальсифікат.

Так, під час судового засідання вдалося встановити, що в лютому 2018 року продавчиня магазину «Гроно» придбала незаконно виготовлені алкогольні напої, які зберігала у приміщенні магазину. 4 лютого жінка без відома власника магазину «Гроно» реалізувала десять пляшок незаконно виготовленої горілки ємністю 0,5 літр кожна з написом на етикетках «Незалежна» та з акцизними марками за 350 гривень.
В той же день вказані алкогольні напої в кількості п’яти пляшок були добровільно передані покупцем працівникам Володимир-Волинського відділу поліції ГУНП у Волинській області для проведення експертизи.
Згідно з висновком експерта, марки акцизного податку для алкогольних напоїв, якими були марковані рідини відповідають встановленому зразку марки акцизного податку для алкогольних напоїв вітчизняного виробництва (лікеро-горілчана продукція), які знаходяться в офіційному обігу на території України. Втім, вміст у пляшках – це спиртовмісні рідини, які не відповідають вимогам чинного державного стандарту ДСТУ.

Відтак, продавчиня магазину «Гроно» визнала свою вину, про що й уклала угоду з прокурором.

Отож, суд затвердив угоду, визнавши жінку винною та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів, що становить 17 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2018 23:28
...прикрила?
Петя Нестерук Показати IP 11 Жовтня 2018 00:27
Куріліна перевірте магазини Акцент. Там весь алкоголь по схемі «форма2» реалізовується.
Йопрст Показати IP 11 Жовтня 2018 00:43
Б:я,як йому повезло у 5 раз.
No1 Показати IP 11 Жовтня 2018 02:14
Там мільйонні обороти, ті нещасні 17тис - що слону дробина. Коли вже правосуддя нарешті припинить займатися імітацією бурхливої діяльності і добереться до головного "винуватця свята"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus