USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Столичні журналісти купили у родича Нестерука контрафактну горілку по 35 грн

6 Лютого 2018 10:43
Темою волинського фальсифікату зацікавилися київські журналісти. Знімальна група програми «Більше ніж правда» в рамках журналіського експерименту закупила партію алкоголю у магазині Гроно, що в Устилузі. Ціна за пляшку - 35 гривень. Магазин входить до мережі торгових закладів, яка належить сім'ї очільника луцької партії Солідарність та депутата міськради Петра Нестерука, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГОРІЛКА БЕЗ АКЦИЗУ ТА ПОДАТКІВ: ЯК ДЕПУТАТ НЕСТЕРУК ЗАРОБЛЯЄ СВОЇ МІЛЬЙОНИ

Столичні журналісти побували у прикордонному місті Устилуг, де знаходиться магазин Гроно, що належить родині депутата Петра Несторука.

"Прославився він не активною депутатською діяльність, а продажем фальсифікованого алкоголю у великих обсягах. І хоча журналісти систематично повідомляють про продаж нелегельної горілки з підробними акцизними марками, контролююючі органи - глухі і сліпі. Це знімальна група програми "Більше ніж права" - пробують купити 10 пляшок дешевої горілки в магазині Гроно і 1 пляшку за ціною, встановленою законом України", - йдеться у сюжеті.

В Україні, до слова, законом встановлена мінімальна ціна на алкоголь. 35 грн за пляшку - це ціна без сплати акцизу.

Уся покупка обійшлася журнлістам у 430 гривень. 80 грн - за пляшку звичайної горілки. Решта 10 пляшок коштували 350 грн. Тобто по 35 за пляшку. Аби продали цю горілку, пароль такий: дайте дешеву горілку на Польщу. Горілку винесли зі складу. Продавчиня продала товар незнайомній дівчині - тобто таку покупку може зробити кожен.



Після покупки журналісти повернулися у магазин, аби поцікавитися документами на горілку, яку щойно придбали. Продавець спочатку заперечувала, що продавала дешеву горілку журналістам. Чоловік, який виносив горілку зі складу теж запевняв, що вперше бачить журналістів-покупців.

Згодом до журналістів вийшла жінка, яка представилася ще одним працівником магазину. Порадила звертатися до власника.

"Вадим Бугайчук, якого представляють власником магазину, - рідний брат Нелі Нестерук, дружини Петра Нестерука. Жінка просить журналістів покинути магазин. Мовляв, це - приватний магазин і вона не хоче, аби журналісти тут знаходилися.

Коли прибули правоохоронці, пілся довгих переговорів з власниками, продовчиня несподівано міняє версію - повністю визнає, що продала алкоголь журналістам по 35 грн і бере усю відповідальність на себе. Каже, продала свою горілку.

Тим часом правоохоронці поводяться себе ще більше дивно. Кажуть, що не повідомили податкову про продаж горілки за удвічі заниженою ціною - мовляв, не можуть додзвонитися", - йдеться у сюжеті.

Журналісти пробують допомогти поліцейським виконати їхній обов'язок - телефонують Наталії Єловій, начальниці Управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів.

На прохання журналістів допомогти, аби на місце закупки приїхали податківці, відповідає: для того, аби вони приїхали і провели необхідні дії потрібен наказ і направлення. Згідно з Податковим кодексом, мовляв, просто так вони приїхати не можуть.

Нагадаємо, у квітні Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляли про те, що працівники податкової поліції ГУ ДФС у Волинській області вилучили майже 5,4 тис. літрів незаконно виготовленого алкоголю зі складів луцького депутата Петра Нестерука у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 204 КК, тобто за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.Також у ДФС підтвердили, що склад розташований у Луцьку за адресою вул. Андрія Марцинюка, 35. Він належить мережі ТОВ «Полісся-Трейд», засновником та кінцевим бенефіціаром фірми є очільник фракції БПП «Солідарність» у Луцькій міській раді Петро Нестерук, керує компанією його дружина – Неля Нестерук. Волинські криміналісти підтвердили в експертному висновку, що горілка, яку закупили в магазині Петра Нестерука «Гроно» - фальсифікат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
прокурор Показати IP 6 Лютого 2018 10:56
скоро мы всю эту гоп компанию вместе с Нестуроком и полициию которая крышует закроем
ЕХ ЛЮДИ до прокурор Показати IP 6 Лютого 2018 13:21
НЕ ЗАВИДУЙТЕ йому, він хоч податки платить, а ви ж то й собачої буди не побудували.
Носатий дядько до прокурор Показати IP 6 Лютого 2018 13:47
"Нова поліція" теж любить старі грошові знаки.
тома Показати IP 6 Лютого 2018 10:58
Нехай би ще ця знімальна група заїхали на склад у Рівне, до кума Нестерука за адресою: Млинівська,23 за адмінбудівлею Рівненської митниці. То там конкретні обьеми необлікованої горіляки.
Єлова Показати IP 6 Лютого 2018 10:59
Так я всіх бариг акцизників кришую особливо міжрегіональні ресурси. Вони мені зараз саме більше платять!!!!!
лучанин Показати IP 6 Лютого 2018 11:30
Нестерук не святий, і дійсно вчинює правопрушення, але чому тільки зараз за нього взялися, а всі інші депутати святі. які займаються рейдерством, здійснють незаконний захват земельних ділянок, незаконне будівництво і т.д. давайте по всіх факти, чому куча метеріалів по Данильчуку, а там все тихо.
Лучани до лучанин Показати IP 6 Лютого 2018 13:05
По Данильчуку недавно писали. Читайте уважно.
Льоха Показати IP 6 Лютого 2018 11:54
гириковичу привіт!
Атавіста Показати IP 6 Лютого 2018 12:41
Саме смішно читати про так звані рейди "Акциз" - постійно ловлять якихось міні бариг в гаражах, складах чи сараях. Спеціально роблять ці рейди на заказ саме оцього Нестерука, щоб для нього збільшити долю на ринку.
Ганьба Показати IP 6 Лютого 2018 13:08
А чого дивуватись? Партії пороха все дозволено!(( за те перед виборами буде розказувати який він білий та пухнастий.
Bomba Показати IP 6 Лютого 2018 13:22
Яка партія, такий і дeпутат...
Анонім Показати IP 6 Лютого 2018 17:27
А само просту горілку продає по 18.5 вже в крапку
Анонім Показати IP 6 Лютого 2018 17:28
А як кум відреагував з зодіачкою що їхній постачальник став конкурентом
Анонім Показати IP 6 Лютого 2018 17:29
Так а щож якщо не помиляюся то він в старому зодіаці і відкрив той магазин
Анонім Показати IP 6 Лютого 2018 17:31
Бачу петька незалежною від люботина далі барижить бо клубом уже інші займаються Агродар колишній!!!!
Луч Показати IP 6 Лютого 2018 21:45
Чого його так кришують хоч вбийте не розумію (( я би гнав таких однопартійців палицею за мажайські гори

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus