USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Продовження біометричного ажіотажу або Чому з чіпом - краще

27 Березня 2015 10:50
Отримання «чипованого» паспорта засвідчило, що популярність його зростає, а проблеми видачі вирішуються повільно. Чи зник біометричний ажіотаж у Луцьку - читайте в матеріалі журналіста Волині-Нової Лесі БОНДАРУК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БІОМЕТРИЧНИЙ АЖІОТАЖ: ЯК У ЛУЦЬКУ ОТРИМУЮТЬ ПАСПОРТ З ЧІПОМ

Відрахувавши 20 робочих днів, зранку вирушаю отримувати свій біометричний паспорт. У приміщенні обласного управління Державної міграційної служби, що в Луцьку на вулиці Винниченка, 11 як і минулого місяця, велелюдно і душно. Ажіотаж не вщух, черги, які й надалі займають з ночі, майже не зменшилися — близько сотні осіб стоять у багатогодинному очікуванні. Постукала у кабінет без дверної ручки (вочевидь, аби не турбували постійно), відкрили, взяли український паспорт, а за кілька хвилин його повернули з повідомленням, що біометричні паспорти - готові, але їх ще не привезли. Порадили зайти через кілька днів.

За тиждень знову постукала в ті самі двері. Забрали внутрішній паспорт і невдовзі покликали в кабінет. На моніторі комп’ютера працівниця відділку звірила мої особисті дані й попросила… притиснути на невеличкому чорному сканері вказівний палець.

— Я маю звірити ваші відбитки, — пояснила вона.

І за мить вручила мені біометричний паспорт. У внутрішньоукраїнському на спеціальній сторінці з’явилася відмітка про анулювання старого і штамп із записом про новий документ для закордонних поїздок.

Від звичайного закордонного паспорта біометричний відрізняється лише наявністю зверху над фотографією власника електронного чипа з інформацією, що містить фотографію, ім’я, громадянство, місце і дату народження та відбитки вказівних пальців обох рук.

Значно цікавіше розглядати сам документ — дизайн приємно вражає. На кожному розвороті — синьо–жовтий прапор і окреме фонове зображення, пов’язане з історією України. Серед них — печатки з гербом–тризубом часів Володимира Великого і козаком із мушкетом, глечики трипільської культури, статуї скіфських баб, руїни Херсонеса і золота пектораль, собор Святої Софії у Києві, Луцький замок, фортеця у Кам’янці–Подільському, пам’ятник Богданові Хмельницькому у столиці, козацька символіка і човен–чайка, Києво–Могилянська академія, Одеський оперний театр, космічна ракета, Дніпрогес, терикон Донбасу і вишка вугледобувної шахти.

Чи стане легше із «чипованим» паспортом відтепер мандрувати світом маю змогу перевірити особисто (хоча з нинішнім курсом долара і нашими зарплатами не дуже й помандруєш). Тим часом у Державній міграційній службі запевняють, що за умови підписання безвізового режиму з Євросоюзом українцям не потрібні будуть візи. Біометричний паспорт має високий ступінь захисту, а тому із ним швидше проходить процедура паспортного контролю на кордоні. Є можливість і швидшого відновлення документа в разі його втрати. Тож не дивно, що все більше людей прагнуть його отримати, та й коштує він лише на 57 гривень дорожче від звичайного закордонного — 461 гривня 15 копійок.

Довідково:

На Волині біометричні паспорти можна оформити у відділах управління Державної міграційної служби в Ковелі (вулиця Незалежності, 93), Нововолинську (Шахтарська, 10), Володимирі–Волинському (Т. Шевченка, 11) та Луцьку. В обласному центрі, окрім відділку на вулиці Винниченка, 11, кілька днів тому відкрили ще три пункти: для мешканців Луцького району — на вулиці Шевченка, 17, для лучан — у Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) на вулиці Лесі Українки, 35, а також у Секторі централізованого оформлення документів № 1 відділу з питань громадянства, реєстрації та роботи з громадянами з тимчасово окупованої території України управління Державної міграційної служби України у Волинській області, що на проспекті Грушевського, 4–в.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
віслюк за моркою Показати IP 27 Березня 2015 11:56
"у Державній міграційній службі запевняють, що за умови підписання безвізового режиму з Євросоюзом українцям не потрібні будуть візи"! З глузду ще не з'їхали, пишучи: "запевняють" і "за умови"? Як можна запевняти на припущеннях? Тим більше офіційні особи ЄС категоричні: безвізового режиму не буде; входження в ЄС не буде; вступу до НАТО не буде! Як і грошей для мандрівок. Не буде. Єдине, що є - черговий лохотрон з "біометриком".
Коректор Показати IP 27 Березня 2015 12:12
А чого Чому з великої букви?
Йод Показати IP 27 Березня 2015 12:15
Друзі підскажіть де зараз можна зробити біометричний паспорт за меншими чергами?
Зеленька до Йод Показати IP 27 Березня 2015 12:38
Через знайомих,які замовлять за тебе слово. Прийшов, дві-три хвилини, назвали прізвище, підписав заяву, фото, відбитки, заплатив. і маєш паспорт.
Анонім Показати IP 27 Березня 2015 16:09
Здається Томбінський сказав, що у травні на самміті у Брюселі, питання безвізового режиму з Україною навіть не розглядається. Так що, як правильно підімічено у статті, буде значно цікавіше розглядати даний документ, вбиваючи час у черзі за візою.
труси, або хрестик Показати IP 27 Березня 2015 16:14
В черзі за Печаткою Звіра. Апокаліпсис...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus