USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Проект Конституції написали, аби потім щось звідти викинути

29 Вересня 2009 10:56
Всенародне обговорення проекту Конституції Президента Віктора Ющенка потрібне для того, аби надати їй статусу такої, що пройшла «народний контроль». Разом з тим найбільш важливі для діючого президента статті там лишаться, такі, як наприклад, стаття про створення другої палати українського парламенту. Така думка прозвучала на засіданні робочо групи з обговорення змін до Конституції України, що пройшла у заступника міського голови Анатолія Пархом’юка – інформує 29 вересня репортер «Волинських Новин».
 «Звичайно, Президенту простіше відмовитись від впровадження 30-денної відпустки, ніж, скажімо, від створення Сенату», - зазначив директор департаменту соціальної політики Петро Верзун.
«У проекті Конституції обов’язково мають бути статті, які кваліфікована громада визначить, як помилкові і недоцільні. І ліпше для Президента це буде питання відпочинку, а не стаття про створення двопалатного Парламенту», - пояснив пан Верзун.
Учасники робочої групи одноголосно визначили, що впровадження 30-денної відпустки є недоречним у нинішній економічній ситуації. Прозвучали пропозиції щодо скорочення цього терміну.
Також наголосили на питанні довічного обирання суддей. «Перші 5 років судді завжди уважно розбирають отримані справи, а після 5, при виявленні несправедливого рішення, просто посилаються  на судову помилку, яку їм дозволяє закон. Але ж нема нічого страшнішого для людини, ніж помилка судді», - зазначив доктор політичних наук Віталій Бортніков.
На нараді також зачепили теми скасування депутатської недоторканості, впровадження духовного гімну «Боже великий єдиний, нам Україну храни», заміни терміну «громадянин» на термін «людина», скорочення кількості депутатів у Верховній Раді та право затримання громадян до з’ясування обставин не на 72 години, а лише на 24.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus