USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проект заради енергозбереження розроблять у Луцьку

19 Червня 2015 22:30
Проект, спрямований на підвищення соціальної відповідальності людей та енергозбереження, розроблятимуть учасники хакатону енергетичної свободи у Луцьку.

Хакатон енергетичної свободи стартував сьогодні, 19 червня. Захід відбуватимуться в рамках Європейського тижня сталої енергетики синхронно в одинадцяти містах України протягом 19-21 червня.

У Луцьку хакатон організували Фундація розвитку громад, Українська Софтверна Компанія, компанія «SeTech» за підтримки Луцького ІТ-кластера.

Директор з розвитку Української Софтверної Компанії Олена Ярощук розповіла, що еко-вікенд «hack4energy Lutsk» відбувається для того, аби створити щось нове та цікаве, те, що допоможе поліпшити життя для міста чи всієї України.

Так, у результаті триденного еко-вікенду команда повинна розробити мінімальний продукт (сайт, додаток, плакат, соціальну модель/гру/соціальний проект тощо), спрямований на покращення, підвищення соціальної відповідальності людей.
Участь у заході беруть екологи, інженери, дизайнери, програмісти та журналісти. Як пояснили учасники попереднього хакатону у Києві, основним напрямом роботи під час цього заходу буде енергозбереження та енергоефективність.
Розпочали хакатон із ввідних лекцій спеціалістів у сфері енергозбереження. Так, координатор Української мережі енергетичних інновацій «Greencubator» Роман Зінченко розповів, що одна з ідей експерименту полягає в тому, щоб не побоятися розпочати щось робити. З його слів, важливо розуміти, що дуже часто, стартуючи, ми не обов’язково знаємо, куди прийдемо. Відтак, ідея хакатону полягає в тому, щоб пробивати дорогу чомусь новому в енергетиці, вирішувати наболілі актуальні проблеми та рухатися вперед.

Він наголосив, що інноватори не питають дозволу, а діють, і це змінює індустрію. З його слів, завдання мережі полягає в тому, щоб допомагати тим, хто розробляє нові енергетичні рішення, не просячи дозволу в компаній-монополістів. Роман Зінченко висловив сподівання, що проекти, які будуть напрацьовані під час хакатону, будуть одними з тих, які скасують монополію у певних сферах.
Нині чимало країн у сфері енергетики максимально відходять від використання традиційних джерел енергії, переходячи на відновлювані. Завдяки рішенням, спрямованим на розуміння енергоспоживання, на його думку, можна вийти на нові етапи.

Планується, що протягом трьох днів учасники команди Луцького хакатону згенерують ідею чи концепцію продукту на реалізацію, здатного покращити стан енергозбереження в Україні.

Довідка.

Хакатон (англ. hackathon, від hack (див. хакер) і marathon — марафон) — форум розробників, під час якого фахівці з різних областей розробки програмного забезпечення (програмісти, дизайнери, менеджери) спільно працюють над вирішенням якоїcь проблеми. Сьогодні хакатони вже не відносяться до хакерства, це просто марафони програмування. Зазвичай хакатони тривають від одного дня до тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Червня 2015 23:03
бред повний
Лучанин Показати IP 19 Червня 2015 23:36
нічого не зрозумів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus