USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Проект нового ЦУМу. ФОТО

17 Січня 2012 10:49
Реконструкція універмагу «Луцьк» наразі не розпочалася. Нині триває процес погодження документів про реконструкцію. Щоправда, вже розпочалися підготовчі роботи.

Про це 17 січня у коментарі «ВН» розповів директор ЗАТ «Універмаг «Луцьк» Віктор Шокало.

Він розповів: «По-перше, реконструкція ЦУМу ще не почалася. Зараз тривають лише підготовчі роботи до реконструкції ЦУМу. Ми чекаємо з дня на день погоджувальні документи на реконструкцію».

Директор товариства переконує, що поверховість споруди не зміниться. «Зараз у нас – 5 поверхів та підвал», - зазначив Шокало.

Водночас Віктор Шокало не коментує орієнтовної вартості реконструкції ЦУМу. «Цього я вам не можу сказати, тому що остаточних цифр ще немає. Я навіть приблизну цифру вам не можу назвати. Тут буде задіяно дуже багато організацій, кожна з яких виконуватиме свій обсяг робіт», - сказав він.

У ЦУМі будуть ескалатори, травалатори і... пандуси

Як виглядатиме оновлений універсам, «ВН» розповів головний архітектор Луцька Юрій Казмірук. З його слів, проектування реконструкції торгового центру здійснило ТзОВ «Інститут Проектування «КОМФОРТБУД» зі Львова.


Як стверджує посадовець, проект передбачає інше технологічне рішення внутрішнього простору. «В першу чергу, приміщення буде дообладнане під використання торгових площ. Підвальний поверх обладнають під продуктову групу», - зазначив він.

Водночас проектом реконструкції заплановано встановлення ескалаторів та травалаторів – горизонтальних безщабельних рухомих доріжок. «Відповідно до чинної нормативної бази обов’язково будуть розміщені засоби для маломобільних верств населення. Наприклад, пандуси», - зауважив Казмірук.

На його думку, дуже важливе питання – реконструкція інженерних мереж. Наразі здійснюється прокладка систем електропостачання від трансформаторної підстанції біля Центрального ринку до ЦУМу. «Це той невидимий пласт робіт, який візуально невидимий для громадян. Будівельники вже приступили до цієї роботи», - відзначив фахівець.

Архітектору подобається рішення власників об’єкту про встановлення автономної системи теплопостачання. «Це – теж нормальне технічне рішення», - додав він.

Нелогічний «хмарошкряб»

Щодо зовнішнього оздоблення універмагу, то нині воно застаріло і морально, і технічно. Проектна організація запропонувала новий вигляд фасаду ЦУМу, який вписуватиметься в фонову забудову центральної частина обласного центру.

Натомість Казмірук відзначив, що поверховість об’єкту не змінюватиметься. Мовляв, будувати «хмарошкряб» - нелогічно.

Зі слів архітектора, мерія запропонує доопрацьовувати проект реконструкції ЦУМу з метою з’єднання підземного переходу з підземним простором універмагу.

Насамкінець він повідомив, що розглядатиметься рішення про перенесення зупинки на вулиці Винниченка в інше місце, а ремонтні роботи проводитимуться за кошти власника. «Суми не можу назвати», - зауважив Казмірук.

Нагадаємо, 4 грудня в ЦУМі трапилася пожежа. Вогонь завдав підприємцям Луцька грандіозних збитків.

За офіційною версією, універмаг палав через загоряння електропроводки.
Фото: ВолиньПост
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Soldier of fortune Показати IP 17 Січня 2012 11:55
Невже прислухалися до громадськості? Якщо так, то молодці.
Дзен Трипілець Показати IP 17 Січня 2012 13:52
Дизайн не поганий, сучасний, але краще б зробтлт у вигляді замку любарта, в'їзної вежі. було б цікавіше і привабливіше.
Businka Показати IP 17 Січня 2012 14:41
А парковка для авто де буде? Чи як завжди збудують монстра, а про парковку забудуть! І причому тут зупинка по Винниченка,яку потрібно перенести? Яку зупинку, може зупинку біля самого ЦУМу?
Igor_vt Показати IP 17 Січня 2012 15:06
Це той самий «КОМФОРТБУД», що кілька років тому планував три монстра там звести. Добре хоч поверховість не збільшать. Як консерватор не схвалюю зміни фасаду, але той що пропонується достатньо стриманого вигляду. Реконструюйте швидше! поки не роскрутили "діло" за підпал.
Igor_vt Показати IP 17 Січня 2012 15:07
"Підвальний поверх обладнають під продуктову групу» - ДОБРЕ.
Лучанин Показати IP 17 Січня 2012 23:28
А за скільки часу до загоряння ЦУМу був замовлений проект? Щось якось дивно швидко все відбувається.
Цуманчанин до Лучанин Показати IP 18 Січня 2012 13:37
Думаю ти правий. Проект був готовий ще до підпалу, просто треба було якось викурити орендарів, які були проти реконструкції та відповідного збільшення вартості оренди. А так все гарно вийшло. нехай новий власник дивиться тільки щоб ЦУМ не згорів другий раз вже після реконструкції, бо льдська біда завжди виходить боком.
ліберал2 Показати IP 17 Січня 2012 23:56
Знову загаловком дурять, фото фасаду це ще не фото проекту, якби полистали, плани поверхові показали.. Проект вже давно готується, вже не раз до нього зміни вносили, прод. супермаркет в підвалі правильне рішення, треба наверх ще Comfi або Технополіс запустити, їх у Луцьку немає.. великий недолік, що парковки то нормальної не має і не буде..
Іван Козолуп до ліберал2 Показати IP 18 Січня 2012 16:01
Підтримую. Треба щоб в Луцьку був хоч один справжній ТЦ за всіма вимогами євростандартів.
vadiko Показати IP 18 Січня 2012 12:18
На рахунок парковкі це точно!
цікавий Показати IP 18 Січня 2012 21:09
схожий на львівський магнус
S Показати IP 15 Лютого 2012 13:21
парковку в подвал - однозначно. Посмотрите как в старом городе в Люблине сделано- огромный торговый центр и парковка под ним. И при этом ничего не испортило архитектурный стиль города и нет припаркованных на проезжей части машин.
Алина Показати IP 19 Березня 2012 14:49
Даже если зделают парковку в подвале, то на 50-70 автомобилей! Она наверника будет платной, будут стоять прокурорские мвд-шные авто, а так же владельцев магазинов которые будут в центре! Вобщем проблему для обычных граждан это не решит!
тимур Показати IP 6 Квітня 2012 22:09
цікаво,цікаво!!!проект не поганий,хвалю але блін парковка де?????? вона вабшє в планах є? іне треба не яку зупинку переносити
Оксана Показати IP 23 Травня 2012 14:59
Гадаю, стиль не вписується в загальну архітектуру центральної частини міста. Більш підходить для офіс-центру. Луцьку і без того не вистачає старовинності

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus