USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

До 2030 року професії таксиста, моделі та пекаря стануть не потрібними

1 Травня 2017 21:38
У час розвитку технологій адміністративні посади та виробничі професії поступово втрачають актуальність.

Про це у своєму блозі на Обозреватель пише бізнесмен Ілля Кенігштейн:

«Дивлюся на звіт Future of Jobs від World Economic Forum. Світ стрімко завойовують роботи. З мільярда дітей, які зараз навчаються в початкових школах, тільки 40% знайдуть роботу (WB). Більшість знань, які вони зараз отримують, - виявляться практично непотрібними.

Ми переживаємо четверту промислову революцію, яка почалася в той момент, коли розробки в області генетики, штучного інтелекту, біотехнологій, нанотехнологій, робототехніки та 3D-друку здійснюють практичний вплив на повсякденне життя. Зовсім скоро в зоні ризику опиняться адміністративні посади, виробничі професії та спеціальності, пов'язані з обробкою даних.

Екскурсоводи, таксисти, пекарі, різники, моделі, фармацевти, страхові агенти, продавці, бухгалтери, податківці та чиновники - всі ці професії виявляться незатребуваними протягом наступних 12-15 років. Шанс залишитися затребуваними буде у лікарів, психологів, пожежних, поліцейських і детективів, артистів, фотографів, соціальних працівників і священнослужителів. Іншими словами - професії, що вимагають інтуїції, співпереживання і соціальної взаємодії будуть затребувані, а інші, судячи з усього - ні. Це основне, чого зараз повинні вчити в школах.

Роботизація торкнеться всіх сфер людської життєдіяльності, і той, хто вважає, що в Україні цей процес настане на 20 років пізніше - помиляється. За минуле десятиліття вартість роботів впала на третину, а в найближчі 10 років прогнозується зниження цін ще на 20-22% (WEF). Як тільки вартість налагодження і запуску робота виявиться дешевше річної зарплати профільного співробітника, почнеться незворотний процес заміни людей роботами - в цілях здешевлення собівартості і підвищення якості праці. Роботи зметуть погано-організований, неефективний, часто відпочиваючий соціум і радикально змінять ландшафт ринку праці.

Ось про це зараз говорять уряди розвинених країн і пишуть світові ЗМІ. День міжнародної солідарності трудящих, з нагоди якого у нас знову вихідний - скоро матиме зовсім інший сенс».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Показати IP 1 Травня 2017 22:27
Якщо навіть і так, то в Україні це буде ще на 50 років пізніше
Ростислав до Андрій Показати IP 2 Травня 2017 08:38
І тоді до нас поїдуть заробітчани з розвинених країн.
Анонім Показати IP 2 Травня 2017 11:56
Що ви можете знати наперед? У 80- х торгаші були богами, а землевпорядники, юристи і бухгалтери - блідими молями. В 90-х землевпорядники і митники наживаль мільйони., а держслужбовці були нещасні і в потертих штанах. В 2000 - настала ера держслужбовців і т.д.
хмм Показати IP 3 Травня 2017 09:15
чиновники, да канєшно чиновникі будуть не затребувані, державою будуть керувати андроїди, шо за стаття така цікава...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus