USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Розвиток технологій призведе до загибелі людства

7 Лютого 2009 12:41
Найпесимістичніші стрічки фантастів можуть стати реальністю. Британська газета The Independent досліджувала вплив розвитку комп’ютерів, штучного інтелекту та нанотехнологій на долю людства, прийшовши до невтішних висновків. Про це 7 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Футуролог Рей Курцвайль припускає, що незабаром небіологічний розум за своїм масштабом і тонкощами відповідатиме людському розуму. Потім останній стане відставати через постійний розвиток інформаційних технологій, а також через здатність машин постійно ділитися між собою своїми знаннями.
«Інтелектуальні нанороботи будуть інтегровані в наші тіла, в наш мозок ... Результатом стане тісне злиття видів, що створюють технології, з технологічним еволюційним процессом», – описує Курцвайль невтішні перспективи.
І це тільки початок.
Незабаром після цього, стверджує футуролог, «небіологічних розум отримає доступ до нашої будови і зможе самовдосконалюватися за допомогою швидкого перелаштування. Ми дійдемо до точки, коли технічний прогрес стане таким швидким, що невдосконалений людський розум не встигатиме за ним».
Сетіндер Баведжа, директор лабораторії AI при Мічиганському університеті, стверджує, що «ми вже зараз бачимо, як розширюються здібності людини за допомогою таких пристроїв, як iPhone, з допомогою Google. Комп’ютерні пристрої вже розширюють можливості нашої пам’яті ... У міру того як пристрої удосконалюються, ми станемо свідками розширення можливостей людини за допомогою комп’ютерів, і в остаточному підсумку вони змінять саму суть людини».
Інші експерти більш песимістичні. Мільярдер Білл Джой, один із засновників Sun Microsystems, стверджує: «Ящик Пандори вже відкритий. Ідеї не можна заховати назад в ящик».
Як іфнормує Корреспондент, на його думку, розвиток нанотехнологій неминуче приведе до небезпеки знищення біосфери, від якої залежить усе життя на Землі.
Деякі висловлюють стурбованість, що, навіть якщо ми зможемо контролювати розум роботів, він зможе знищити нас помилково. Наприклад, ми можемо попросити його виконати комплексні обчислення, а він у відповідь перетворить всі речі на планеті в обчислювальну машину.
Нагадаємо, вищезгаданий Рей Курцваль раніше пророчив досягнення машинами рівня людського інтелекту до 2029 року. Він не виключає, що вони будуть здатні відчувати емоції і навіть підняти бунт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Vic Показати IP 9 Лютого 2009 00:47
Маячня. Навмисне людей залякують, аби стримати розвиток технологій у правильному для Землі та її жителів руслі.
Місько Показати IP 9 Лютого 2009 15:46
Заголовок настільки крутий, що замість всієї статті можна було написати просто "Отак-то".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus