USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Професорці, яка хоче змагатися за посаду ректора ЛНТУ, запропонували звільнитися з вишу

26 Серпня 2020 08:43
Проректорка Луцького національного технічного університету Олена Ковальчук повідомила, що ректор вишу Петро Савчук здійснював на неї адміністративний тиск. Крім того, вона поінформувала, що вирішила подати свою кандидатуру для участі у конкурсі на заміщення посади очільника університету.

Про це написала педагогиня у фейсбуці.

Зі слів Олени Ковальчук, 25 серпня Петро Савчук запропонував їй звільнитися, незважаючи на 12 років успішної праці для покращення роботи навчального закладу.

"Протягом 12 років роботи в Луцькому національному технічному університеті я прикладала усі зусилля для покращення роботи закладу та підвищення його національного й міжнародного престижу. Сьогодні, після такого довгого часу роботи, в.о. ректора «відзначив мій внесок у розвиток університету» тим, що запропонував мені звільнитися, доктору педагогічних наук, професору, члену групи забезпечення ОП спеціальності 035. Філологія. Прикладна лінгвістика, члену групи забезпечення освітніх програм PhD, Голові ГО «Асоціація випускників Луцького НТУ», інваліду ІІІ групи, з грубим порушенням Кодексу Законів про працю", – написала Ковельчук.

Педагогиня вважає, що причиною звільнення є її незгода щодо присвоєння вчених звань доцента викладачам ЛНТУ Поліщук Л.М. та Тищук І.М., які не мали необхідних документів і на час розгляду питання про присвоєння вчених звань та заміщення посади доцента не відповідали вимогам чинного законодавства. Професорка наголосила, що подібна "пропозиція" – це адміністративний тиск на конкурентів у передвиборчий період, і заявила, що піде на вибори ректора, аби боротися з несправедливістю та непрофесійним управлінням, які призводять до занепаду вишу.

«Я більше не можу миритися з тотальною несправедливістю, шантажем, маніпуляціями, лицемірством, непрофесійним управлінням і, як наслідок, – прогресуючим занепадом університету. Саме тому прийняла для себе доленосне рішення: подати свою кандидатуру для участі у конкурсі на заміщення посади ректора Луцького національного технічного університету. Дякую моїй сім’ї, колегам та друзям за те, що підтримали мене у цьому!" – додала Ковальчук.

Та додала, що сподівається на те, що хоча б вибори будуть проведені з дотриманням чинного законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Не вчений Показати IP 26 Серпня 2020 09:04
Доктор філологічних наук на ректора технічного університету?!
Анонім до Не вчений Показати IP 26 Серпня 2020 09:46
Це ж та держава де можливо все!
? до Не вчений Показати IP 26 Серпня 2020 10:08
Так чого ж тоді її так бояться, що звільняти хочуть?
Оксана до Не вчений Показати IP 26 Серпня 2020 10:53
Ректор скоріше адміністратор
Анонім до Не вчений Показати IP 26 Серпня 2020 11:24
хі-хі
Та Невже до Не вчений Показати IP 27 Серпня 2020 10:31
А ви цікавилися, якими науками сам Пан Ректор займався до того, як ним став? Якщо ні, то поцікавтеся)) Може навіть здивуєтесь.
Люди Показати IP 26 Серпня 2020 09:43
Хто то взагалі?
Qwerty Показати IP 26 Серпня 2020 09:46
Кассу неможуть поділити , мафія.
Лучанин Показати IP 26 Серпня 2020 10:15
Молодець !!!
Юля Показати IP 26 Серпня 2020 10:40
Головне, щоб не Савчук Петро Петрович.Почав займатись ремонтом унівеситету для відмивання грошей.І освіта там по книжках, лабараторні роботи не має на чому проводити.Нічого інноваційного не запропонував під час займання посади.Хабарник, який вміє тільки тарахкотіти на вуха.Своє вже взяв!!!
Садовий Показати IP 26 Серпня 2020 13:19
Це Доктор педагогічних наук. Знаю особисто. Порядний розумний прогресивний науковець. Побільше б таких в ЛНТУ, то можливо б конкурували б з Львівської Політехнікою.
Цікаво Показати IP 26 Серпня 2020 14:17
А як тоді цих людей , які не мають потрібних документів, пропустили Вчена рада університету, вчений секретар, відділ кадрів????? Як таке може бути????
Майнрид Показати IP 26 Серпня 2020 18:08
ЛНТУ це так звана "очередь" за дипломом про вищу освіту. Приведи справжнього цапа і плати гроші, і він отримає диплом. Хоть ти вундиркінд ,і все знаєш на відмінно , але у тебе нема грошей ти нездобудеш диплом.
Сергій Показати IP 26 Серпня 2020 19:29
Для того, щоб успішно закінчити університет не потрібно бути вундеркіндом. Досить ходити на пари та трохи вчитися. Навіть на найбільш корумпованих економічних спеціальностях можна без хабарів отримати червоний диплом. Звичайно, це не просто. І сладніше, ніж за гроші. Але цілком можливо. Хабарництво в університетах вигідна не тільки викладачам та ректору, а й в не меншій мірі 90% студентів.
Інший лучанин до Сергій Показати IP 27 Серпня 2020 16:14
Так, хабарництво вигідне студентам, та й то щоб стипендію мати. Але ж викладачу вирішувати брати хабар чи ні. Та й взагалі половину університеті України треба закрити або зробити з них ПТУ. І так після навчання у ВНЗ більшість працюють "малярами-шляпатурами", то навіщо тратити ті 5 років. Краще в ПТУ відходити і го на роботу
Прецедент Показати IP 27 Серпня 2020 11:37
За нещодавнім досвідом проведення виборів у місцевих ЗВО варто звернутись до своїх найближчих колег у СНУ ім. Лесі Українки. Зрозуміло, що у теперішній дійсності вибори у ЗВО, зокрема у ЛНТУ, це питання не лише самих освітян, але й компетентних правоохоронних органів.
Якість місцевої осві Показати IP 27 Серпня 2020 11:49
Ми знаємр кандидата історичних наук, який сумнозвісно керує коледжем технологій, бізнесу та права на правах диктатора та місцевого рішали, шляхом шантажу, залякування та вимагання неправомірної фінансової вигоди у підлеглих.
Викладач ЛНТУ Показати IP 14 Вересня 2020 19:27
Знаю О.Ковальчук як професійного викладача, ініціативну людину. За її дїльністю ЛНТУ отримував і освоював гранди. Савчук П. не вперше здіснює адміністративний тиск на викладачів, доцентів, співробітників. Особливо добре в нього виходить судитись з персоналом університета ( за кошти університета) а також принижувати та звільняти жінок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus