USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Профільна комісія Волиньради - за заборону роботи ринків у неділю

20 Липня 2009 14:47
Постійна комісія Волинської обласної ради з питань духовності, культури, релігій, засобів масової інформації, зв’язків з громадськими організаціями і політичними партіями підтримала звернення керівників християнських церков на Волині щодо святкування неділі. Про це йшлося сьогодні, 20 липня, під час засідання комісії, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
Депутатська комісія розглянула звернення керівників християнських конфесій краю щодо святкування неділі волинськими християнами. У ньому представники церков «наполегливо просять заборонити роботу критих ринків та базарів у недільні дні, порушити Клопотання перед головами територіальних громад області щодо заборони роботи критих ринків та базарів у недільні дні».
Підписали такий документ волинські керівники Української православної церкви, Української православної церкви Київського Патріархату, римсько-католицької церкви, Української греко-католицької церкви, об’єднань церков християн віри євангельської-п’ятидесятників та об’єднання церков євангельських християн-баптистів.
Члени комісії такий документ підтримали, і рекомендували прийняти аналогічне рішення сесії Волинської обласної ради.
Довідково:
Ринки, які працюють на території міста Луцька, не бажають припиняти свою роботу в неділю, як це пропонує Волинська Рада Церков. Це 15 липня вирішили представники ринків під час наради у департаменті підприємництва Луцької міської ради. Під час наради були присутні представники як великих ринків – Завокзального й Центрального, так і менших ринків, які працюють у обласному центрі. Більшість присутніх зазначили, що опитали підприємæв. Вони негативно поставились до звернення Волинської Ради Церков, яка дала пропозиæю щодо припинення роботи ринків у неділю.
Керівники ринків на свою користь давали низку аргументів – «вдвічі менше буде ринкового збору», «церква відділена від держави», «ніхто не забороняє підприємцям у неділю ходити в храм». Проте головним аргументом стало небажання ламати існуючу систему. Власники ринків стверджують, що саме у вихідні – най¦льше виручки. У понеділок (вихідний, який встановлений зараз, – «ВН») підприємці мають змогу закупити партії товарів, надати звітність у податкову та інші контролюючі органи, вирішити свої домашні проблеми.
Директор департаменту підприємництва Олександр Козлюк попросив, щоб кожен ринок направив офіæйного листа з власною думкою щодо пропозиції Волинської Ради Церков.
Крім того, учасники наради більшістю голосів висловилися за збереження нинішнього порядку торгівлі на ринках Луцька. За словами пана Козлюка, це доведуть до уваги як першого заступника голови Волинської ОДА Віталія Заремби, так і до Волинської Ради Церков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Конкретно Показати IP 20 Липня 2009 17:15
Я розумію, що депутати облради не продають на ринках і намагаються "гарною справою" за гріхи відкуп дати. Але шановні,обранці, народ вітає Вас на землі і пропонує відвідувати щонеділі храми з усією ріднею, скуповуватись лише на ринках (бо роботу магазинів в неділю Ви ж не обмежуєте) в будні дні, а підприємців як і їх недільних клієнтів залиште в спокої. Це по-перше, а по-друге: зміна режиму роботи ринків потребує регуляторної процедури.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus