USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.05
  • PLN 9.90 10.15

Профкомітет Верховної Ради підтримав закон, який дозволить очистити пам’ятки Другої світової війни від комуністичних елементів

17 Серпня 2023 06:19
У четвер, 27 липня, в день набуття чинності закону про деколонізацію, у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9536 «Про внесення змін до деяких законів України щодо пам’яток Другої світової війни 1939-1945 років». 16 серпня під час засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики депутати одноголосно підтримали законопроєкт і рекомендували його підтримати Верховній Раді.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила народна депутатка, перша заступниця голови Комітету Ірина Констанкевич.

«Сьогодні з колегами підтримали законопроєкт №9536, у якому я є співавтором. Він покликаний очистити публічний простір від комуністичної пропаганди і є частиною політики декомунізації та деколонізації. Дякую колегам за підтримку законопроєкту, адже це ще один важливий крок на шляху до звільнення України від маркерів «русского міра», – зазначила вона.

Проєкт передбачає, що комуністичні символи й написи мають бути демонтовані з меморіалів, пам’ятників, пам’ятних дощок протягом року з дня набуття законом чинності.

Написи на меморіалах та інших місцях пам’яті Другої світової мають бути виконані українською мовою, і в разі потреби можуть дублюватися іншими мовами.

Якщо об’єкт внесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток, після ухвалення його можна буде або вилучити з реєстру, або дати згоду на переміщення чи демонтувати окремі елементи, які є комуністичними символами.

Ірина Констанкевич додає: ці зміни торкнуться саме публічного простору та не будуть поширюватися на поховання на кладовищах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
депутати Показати IP 17 Серпня 2023 07:46
Ідіоти.
Нарешті Показати IP 17 Серпня 2023 09:04
Эх, заживем відразу та війна скінчиться.
Обама Показати IP 17 Серпня 2023 09:47
Вони за наслідки не меркують - розраховкуватися буде звичайний люд за усе !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus