USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Профорієнтаційні термінали має дюжина луцьких шкіл

29 Січня 2009 17:03
Для забезпечення якісного функціонування системи професійного інформування у 12-ти луцьких загальноосвітніх школах уже розташували профорієнтаційні термінали. Про це 29 січня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Волинського регіонального центру зайнятості, у дванадцяти школах міста при встановленні терміналу відразу проводилася презентація його роботи. Фахівці центру зайнятості детально ознайомлювали педагогічний колектив із правилами користування та широкими можливостями цього автомату.
Головною метою створення профорієнтаційного терміналу є надання молоді актуальної інформації про професії, що користуються попитом на ринку праці, заохочення школярів на отримання професій, у яких є потреба на ринку праці.
Вчителів зацікавила інформація про те, що термінал працює як в автоматичному режимі, так і передбачає можливість підключення до шкільної комп’ютерної мережі для використання інформації у комп’ютерному класі, зокрема, під час проведення профорієнтаційних заходів.
Учні отримали можливість ознайомитись із змістом професій, їх вимогами до працівника, шляхами одержання професії та умовами професійного навчання, станом і перспективами ринку праці, основами трудового законодавства, законодавства про зайнятість, послугами державної служби зайнятості.
Користувачами терміналу є не лише школярі. За даними соціологічного дослідження, на вибір майбутньої професії випускникв найбільше впливають батьки та вчителі. Враховуючи це, змістова частина цього автомату розрахована також на батьків школярів та педагогічних працівників.
До речі, при встановленні терміналу на першому етапі у татч-скріні завантажена програма і базовий обсяг інформації. В подальшому передбачається постійне оновлення інформації через мобільний Інтернет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus