USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Програш Ердогана на виборах у Туреччині ускладнить вступ України до Євросоюзу, – ЗМІ

17 Травня 2023 12:49
Перемога Кемаля Киличдароглу у другому турі президентських перегонів у Туреччині ускладнить вступ України до ЄС. Європейці стурбовані, що Киличдароглу активізує відносини Туреччини з ЄС і спробує відновити давно заморожені переговори про вступ.

Про це пише Politico.

Зараз для таких процесів «неймовірно незручний» час для ЄС, пише американське видання, зокрема через Україну.

У грудні лідери блоку, ймовірно, розпочнуть офіційні переговори з Києвом щодо вступу. І вони впевнені, що ціною вступу України та Західних Балкан стане запевнення, що Туреччина ніколи до блоку не вступить.

«Якогось моменту нам доведеться дати зрозуміти, що Україна та Західні Балкани – це останнє розширення. Немислимо, щоб ЄС зміг поглинути і Туреччину, і Україну. Ринок цього не витримає», – сказав виданню високопосадовець на умовах анонімності.

Видання пише, що, ймовірно, у другому турі переможе Ердоган, «і, як не дивно, деякі в Європейському союзі зітхнуть з полегшенням», адже в такому разі можна було би уникнути «важких дебатів про політику розширення блоку», але водночас час зберегти «спокійні» відносини з Туреччиною.

Нагадаємо, у першому турі президентських виборів у Туреччині Ердоган набрав 49,24% голосів, а Киличдароглу 45,06%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
? Показати IP 17 Травня 2023 13:05
А то новина..на Заході акурат протилежної думки. Вистачить почитати провідні Європейські видання,а не анонімні висери.
Анонім Показати IP 17 Травня 2023 13:44
Не будемо в ЄС - не біда. Кому з українців було потрібно, ті й так уже економічно і житлово інтегрувались в Європейський Економічний Союз. НАТО в хату, це теж клуб за інтересами, при цьому зі своїми політичним та економічними критеріями
Конюх Їван із Свинюх Показати IP 17 Травня 2023 14:05
Тут якраз Україні доцільно було би зайняти виважену, далекоглядну, в інтересах держави політичну позицію ! Бо не треба далеко ходити, а проаналізувати непродуману, з шараханням і компроментацією інтересів держави позицію на передостанніх і останніх виборах Президента США, де українські політичні партії кожна в угоду собі заглушували своїм кваканням єдину державницьку лінію міжнародних відносин ! А потім, як ті слизьняки, за всяку ціну і гроші прагнули попасти то на зустрічі кандидатів, то на благодійні обіди, то бізнес-ланчі, то на колективне фото - і тільки задля демонстрування показушної близкості до переможців - винуватців торжества ! А потім Україна тратить масу дипломатичних зусиль, щоби зупинити ті розхитування і вирівняти єдиний і взаємоузгоджений державницький міжнародний політичний курс !
Клава до Конюх Їван із Свинюх Показати IP 18 Травня 2023 04:41
щось не чутно Юльки, котра теж купувала квиток до переможця виборів в США, востаннє тікала від українських журналістів в Таїланді.. Хочеться почути: "Любі мої !"..
Всезнайко Показати IP 17 Травня 2023 18:40
Вступ України до Євросоюзу ускладнює тупа та корумпована влада.
Анонім Показати IP 20 Травня 2023 09:54
Це якісь теорії заговору... Не придумуйте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus