USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Програє та шукає винних: чому Путін знову звільняє генералів

6 Вересня 2022 11:12
Нові чистки серед російського генералітету свідчать про те, що політичні цілі РФ в Україні переважають військовим плануванням.

Про це в інтерв’ю OBOZREVATEL заявив співдиректор програм зовнішньої політики, координатор міжнародних проєктів Центру Разумкова, військовий експерт Олексій Мельник.

Експерт погоджується, що генерал – це мозок, керівна і координуюча сила. Однак, чимало російських генералів «навряд чи заслужили ці посади саме завдяки своїм діловим рисам».

«Коли критерієм стає лояльність, патріотизм, патерналізм тощо, доволі часто на ці посади потрапляють люди, які, цитуючи класика, «давно перевершили рівень своєї некомпетентності». Але навіть якщо припустити, що окремі з них дійсно професіонали й провідні полководці, то ще одна особливість цього конфлікту – це те, що умовно політичні цілі щодо України домінують над військовим плануванням. Інтенсивне втручання політики в планування військових операцій майже завжди призводить до провалу військових», – наголосив Мельник.

Як зауважує експерт, після поразки розпочинається пошук винних, тому що «визнати, що політичні вказівки були невірними, політики не можуть». Винних шукають на рівні виконавців.

Читати ще: Незадоволений «спецоперацією» Кремль звільнив низку генералів. Кого саме

«Отже, зараз буде пошук винних. Гарна новина в цьому – це те, що їхні наступники навряд чи будуть кращими за тих, на чиє місце їх поставлять», – зауважив експерт.

Раніше в британському Міноборони повідомили, що з початку червня вище командування Росії відсторонило кількох генералів від ключових оперативних командних посад у війні проти України. Сили на Донбасі очолив генерал Сергій Суровікін.

У число відсторонених генералів входять командувач повітряно-десантних військ генерал-полковник Андрій Сердюков і командувач Південної групи військ генерал армії Олександр Дворніков, який також деякий час виконував обов’язки головного оперативного командувача.

Відомо, що у військовому керівництві РФ на тлі невдалого ходу війни в Україні виникла криза. Британській розвідці вдалося дізнатися про претензії Путіна до Шойгу щодо управління військами. Шойгу фактично відсторонений від реального керівництва військами в Україні, а про хід війни Путіна інформують оперативні командири, які безпосередньо відповідають за бойові дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 6 Вересня 2022 13:35
По моєму програємо,поки що ми, бо захвачено велику частину нашої території, ізоляції росії у відповідь нема, нафта і газ російська і надалі успішно продається, росія чудово заробляє на цьому. Ми цілком залежні від Європи і США як в озброєнні, так і в економічній підтримці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus