USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

Прокуратура відкрила справу через обстріл українського літака над Чорним морем

7 Лютого 2017 16:26
Військова прокуратура зареєструвала провадження через обстріл Росією українського літака Ан-26 у районі Одеського газового родовища.

Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє УНН.

«Військова прокуратура відразу після прильоту літака зареєструвала провадження, зараз проводять експертизу, щоб встановити патрони, тому що це доказ. Це доказ гібридної військової агресії після анексії Криму. Куля, яка вилучена, експертиза пошкодження літака над територією України, від якої ще ніхто не відхрестився, – це докази. Хто саме стріляв, ми можемо й не встановити, але зона відповідальності вищого керівництва держави РФ перебуває в компетенції міжнародного кримінального суду. Ці докази збираються й туди будуть передані», – заявив Матіос.

Нагадаємо, під час тренувального польоту у морській економічній зоні України, зокрема в районі Одеського газового родовища, з раніше захоплених Російською Федерацією бурових, 1 лютого було обстріляно транспортний літак Військово-Морських сил Збройних сил України Ан-26.

Під час огляду літака виявлено ушкодження, які можуть свідчити про наслідки обстрілу зі стрілецької зброї.

Як повідомляло видання Інтерфакс-Україна, того ж дня Міноборони РФ запросило українського аташе з питань оборони в Росії для вручення військово-дипломатичної ноти у зв'язку з обльотом українським літаком бурових вишок в Чорному морі.

"У переданій ноті особливо відзначено, що дії українського літака розцінюються як провокаційні", - заявив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков.

За його словами, українському аташе виражений протест Міноборони РФ.

"Український літак Ан-26 1 лютого з 11:30 до 12:00 здійснив два небезпечних обльоти поблизу російських бурових вишок "Таврида" і "Крим-1"на гранично низькій висоті, що створило загрозу безпеці персоналу та обладнання", - стверджує Конашенков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 7 Лютого 2017 16:42
Патроны это доказательство? Чего? Того. что наш прокурор идиот. Без ствола и патроны и треугольную пулю можете вставить себе в одно место.
До 123 Показати IP 7 Лютого 2017 19:48
Надо как-то имитировать бурную деятельность і бла бла бла.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus