USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США відправлять військовий корабель в Чорне море, – ЗМІ

6 Грудня 2018 08:14
США почали підготовку до відправки військового корабля, для підтримки України у Керченській протоці.

Про це повідомив телеканал CNN з посиланням на дані від трьох джерел серед офіційних осіб.

Зазначається, що цей крок «стане відповіддю на дії Росії проти України в Керченській протоці. США мають намір попередити Туреччину про прохід свого військового корабля через Босфор і Дарданелли.

«Американські військові запропонували Держдепартаменту інформувати Туреччину про можливі плани відправки корабля своїх ВМС в Чорне море», – йдеться в повідомленні телеканалу.

При цьому два з трьох джерел CNN вказали, що повідомлення Анкари має надати можливість проходу через протоки, але «цей варіант не обов’язково буде обраний».

«Ми регулярно проводимо операції зі зміцнення безпеки і стабільності в усьому районі дій шостого флоту США, включаючи міжнародні води і повітряний простір Чорного моря. Ми залишаємо за собою право вільно діяти відповідно до міжнародних законів і норм», – заявив в коментарі телеканалу Кайл Рейнс , офіційний представник флоту, що здійснює операції в регіоні.

Нагадаємо, США різко засудили агресію Росії в Керченській протоці. Голова Пентагону Джим Маттіс вважає захоплення українських кораблів «зневагою до міжнародного права». Сполучені Штати Америки планують торкнутися теми ситуації у Керченській протоці на 25-му засіданні Ради міністрів закордонних справ Організації з безпеки і співпраці в Європі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus