USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Прокуратура Волині судитиметься з мешканцем Рівненщини за землю

21 Вересня 2016 12:25
Землю вартістю понад 1 мільйон гривень хочуть повернути територіальній громаді, - повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Керівник Маневицької місцевої прокуратури Волинської області звернувся до суду із позовною заявою до Костюхнівської сільської ради та мешканця Рівненщини, аби унеможливити державну реєстрацію договору оренди землі та зобов’язати орендаря повернути територіальній громаді земельну ділянку площею майже 10 гектарів, нормативно-грошова оцінка якої становить понад 1,1 мільйонів гривень.

У ході вивчення договорів оренди землі, які укладаються органами місцевого самоврядування району, прокурори встановили, що у квітні цього року між сільською радою та фізичною особою було укладено договір оренди цієї земельної ділянки водного фонду для обслуговування ставка.

Попри вимоги чинного законодавства, договір був укладений без проведення аукціону, не був погоджений із Волинським обласним управлінням водних ресурсів, а його державна реєстрація досі не здійснювалася. Окрім того, правочин уклали із неналежним орендарем, адже перебування земельних ділянок для риборозведення в користуванні осіб, які не є суб’єктами господарювання – протиправне.

Позаяк у договорі відсутні встановлені законодавством умови, необхідні для його укладення, цей правочин не є укладеним – вважають прокурори.

Через відсутність відповідного органу, до компетенції якого віднесені відповідні повноваження щодо контролю за порядком використання земельних ділянок водного фонду без достатньої правової підстави, прокуратура у суді наполягатиме, що земельна ділянка підлягає поверненню територіальній громаді сільської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Карасин Показати IP 21 Вересня 2016 13:10
Місцеві прокурори хай краще подивляться,кому надали землю на березі озера Тросне.Чи може і вони там є?Ви все рахуєте віртуальні мільйони.Якби так було насправді,то бюджети всіх рівнів тріщали б від грошей.Це пальба по горобцях.Через ту бюрократію з оформленням оренди землі і облогує земля,і ніхто не платить нічогоюТак мабуть краще.Але що ти візьмеш з тих "учнів " Масалова.От так і живемо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus