USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Прокуратура Волині «відмазує» п’яного винуватця ДТП?

27 Червня 2014 10:40
На сесії Ковельської міської ради депутат від Партії регіонів Анатолій Соболєв розкритикував органи прокуратури за тяганину в справі розслідування ДТП, яке трапилося 16 квітня у Ковелі на вулиці Шевченка. Тоді під час аварії були пошкоджені три автомобілі. У мережі Інтернет з’явилося відео, як водій «Лексуса» двічі протаранив «Опель», пасажири якого – 33-річна жінка та 3-річна дитина отримали тілесні ушкодження та були госпіталізовані до центральної районної лікарні.


«З цього приводу я зробив депутатський запит і сьогодні хочу проінформувати, що мені прийшло. Наша місцева прокуратура зіскочила з цього питання, причому швидко, написавши, що мій запит і всю ту папку з документами, які я їм передав, вони надіслали в Луцьк, оскільки справа «розкручується» там. І взагалі це можна трактувати так: слухай, дядько, відчепися від нас, ми – не при ділах. Ось приблизно так звучить відписка», – говорить Анатолій Соболєв.
Друга відписка прийшла вже з Луцька – від прокуратури Волинської області: «Шановний Анатолій Анатолійович…» І починається теж розповідь, що «ми ваш запит віддали» на якийсь там реєстр для того, щоб справа краще йшла, що слідство вникає у всі деталі ДТП, проводиться судово-медична експертиза постраждалих, і так далі.

«Ось у мене резонно виникає питання. У які вони там вникають деталі? Що марсіани прилетіли, і вони вникають в деталі їх прильоту? Трапилась страшна аварія. Є запис з відеокамер. У водія – двадцять чотири десятих проміле алкоголю в крові! Це ж труп! Є постраждалі! Що іще потрібно для прокуратури, щоб два місяця досліджувати? А найголовніше: вони через два місяці проводять судмедекспертизу постраждалим! Чому її не провести відразу після аварії? Ви зрозуміли для чого це робиться? Щоб перекваліфікувати важкі травми на більш легкі. Щоб «відмазати» знову цього ідіота! Даруйте, але у мене більше слів нема. Розумієте, процес «відмазування» йде. І оці запити, я не знаю, для чого ми пишемо? Є таке блюдо – каша-розмазня, якою годують особливо важких хворих. Ось такими кашами нас «годують» і ще локшину на вуха кидають», – обурюється Анатолій Соболєв.

Депутат поцікавився, чи є на сесії представник прокуратури.

«Скажіть, ми можемо колись почути, чим ця справа закінчиться? І чому її взагалі віддали в Луцьк?», – запитав обранець громади.

«Її витребувала обласна прокуратура», – відповіла заступник Ковельського міжрайонного прокурора Наталія Ткачук.
«Сталося жахливе ДТП. Троє людей ледь на той світ не потрапили. Машина розбита. Права у водія-порушника не забрали. Чому він з правами ходить до цього часу і навіть їздить?» – дорікав Анатолій Соболєв.

«І п’яний їздить! Вже бачили його і не раз!», – вигукнув хтось з присутніх на сесії.

Депутат Анатолій Соболєв запропонував «запросити сюди (на сесію) когось із прокуратури і заслухати: чи довго ще такі неподобства будуть відбуватися?»

«Якщо ви підтримуєте мою пропозицію: звернутися до Генерального прокурора України в частині бездіяльності Ковельської прокуратури по запиту депутата Ковельської міської ради», – мовив міський голова Олег Кіндер.
Пропозицію мер поставив на голосування. «Одноголосно», – об’явив Анатолій Соболєв, якого на сесії обрали головою лічильної комісії.

«Ні», – поправив його Олег Кіндер.

«Хто не голосував?» – здивувався Анатолій Анатолійович.

До мікрофону вийшов депутат Сергій Кошарук.
«Якщо з Ковельської прокуратури витребувала документи обласна прокуратура, то звертатися до Генеральної з приводу бездіяльності Ковельської не зовсім коректно. Треба звернутись з проханням доповісти про хід розслідування», – висловив свою думку Сергій Дмитрович.

«Відразу ж через 10 хвилин після аварії чомусь за цю справу взялася прокуратура області. Вам це ні про що не говорить? Це свідомо робилося, бо порушник – «непростий» чоловік», – аргументував Анатолій Соболєв.

Після повторного голосування звернення до Генеральної прокуратури України підтримали 25 депутатів, 1 – утримався.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 27 Червня 2014 11:21
Знову те що і при янику ,хто багатий той і правий! Це напевно була одна з основних причин усунення від влади попередніх керивників держави що б припинити безпредел цих дзвінків до решал і покровителів ! Але бачимо що все це саме продовжується! За таке треба карати незалезно від статусу і положення в суспільстві,винен ВІДПОВІДАЙ!
Лучанин Показати IP 27 Червня 2014 11:21
98% прокурорських не просто люструвати треба ,а просто сажати до в"язниці.Про яку люстрацію може йти мова коли кругова порука1
Серий Показати IP 27 Червня 2014 12:16
посадити винуватця, разом з рішалами, одного за дтп, інших за корупцію і використання службового становища
прокурор Показати IP 27 Червня 2014 12:33
Це дорожньо-транспортна пригода. Ще ні один орган досудового розслідування не завршив таке провадження за два місяці. Потрібно провести з десяток експертиз. Потерпілі проходять експертизу тільки після завершення лікування. Експертам закон відвів місяць на підготовку висновків. Ось вам деякі з багатьох обєктивних причн тривалого розслідування. Я думаю справу однозначно скерують до суду і винний буде покараний. А в кричалки для відведення інтересу від власних "заслуг" грати не потрібно. Як показали останні події народ не дурний і не сліпий.
наглядаючий прокурор до прокурор Показати IP 27 Червня 2014 14:09
Ви праві, обвинувальний акт у даному провадженні планується скерувати до суду. Слідкуйте за публікаціями на офіційному сайті прокуратури області.
добродій Показати IP 27 Червня 2014 12:34
коментар було видалено
Анонім Показати IP 27 Червня 2014 13:47
А,що цього ворюгу Кіндера дося не поділи,Його народ сам нищить,як не піде непотріб в людській подобі
так вот оно что миха до Анонім Показати IP 27 Червня 2014 14:40
От Кіндер і кричить кричалки. Думає, що відверне увагу від своїх викрутасів?
дядько Показати IP 27 Червня 2014 17:55
Слухайте розумники.Досить товкти воду в ступі! ПРІЗВИЩЕ!!!! Чому ніхто не назве героя?
вуйко до дядько Показати IP 27 Червня 2014 20:40
"Герой" названий. Дивись відео. Уважно дивись. Там все є!
333 до дядько Показати IP 5 Липня 2014 08:13
Там якщо уважно послухати відео то не тільки прізвище митники є, а навіть чути добре до кого він звонить і зким говорить... Тусь ришає в Ковелі будь які проблеми за бабло... , ото має ментяра кришу!!!
Орнітолог Показати IP 30 Червня 2014 23:17
Ворон ворону око не виклює
ковель Показати IP 1 Липня 2014 12:16
Повісити на один кінець гілки митника, на інший - Ткачучку. Хто кого переважить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus