USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Прокуратура вирішує, чи є зловживання навколо собору у центрі Луцька

22 Листопада 2016 19:29
Низка заяв про правопорушення щодо реконструкції та використання пам’ятки національного значення знову обговорюються в стінах прокуратури.

Про це йшлося під час брифінгу представників Консультативної ради при прокуратурі Волинської області, 21 листопада.

Член консультативної ради, активіст та краєзнавець Ігор Левчук повідомив, що матеріали щодо зловживань навколо пам’ятки національного значення Собору Святої Трійці передали в прокуратуру області.

З його слів, на Волині давно не розслідується проблема знищення давніх цвинтарів, а це близько 500 поховань, які викинули на смітник. Також, переконує він, є зловживання в частині нецільового використання бюджетних коштів, які виділялися на реставрацію пам’ятки, а використані на будівництво об’єктів для єпархії УПЦ КП. І це не все.

«Є проблема незаконних робіт на території пам’ятки - без дозволів і погоджень. До прикладу, без жодних дозволів будується магазин на місці, де свого часу стояв меморіальний комплекс полякам і українцям, які захищали Луцьк від більшовиків у 1919 році», - повідомив Ігор Левчук.

Також, зі слів краєзнавця, за багатьма фактами, про які повідомляли громадяни до поліції, не було реагування. Був випадок, коли справу в один день відкрили і того ж дня закрили, що шокувало, каже він, навіть заступника прокурора.

«Зараз стоїть питання про поновлення цих кримінальних проваджень. Також є питання до того, що державне майно незаконно здається комерційним структурам», - пояснює Ігор Левчук.

Нагадаємо, цього року собор в центрі Луцька реставрували за 18,5 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Продобрей Показати IP 22 Листопада 2016 21:01
Жулинский Л. поможет во всем разобраться. Он на все вопросы ответит с подтверждающими документами.
123 Показати IP 22 Листопада 2016 21:02
той Левчук вже задовбав зі своїм нудним смородом "немає дозволів" те що він не питає і не бачить, не означає що їх немає стосовно памятника, поляки звільняли місто не для українців, а для поляків.. відповідно відновлювати це памятник потрібно разом з памятниками леніна..
Яків Показати IP 23 Листопада 2016 07:56
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus