USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку тривають археологічні дослідження підземних кімнат римо-католицького собору Святої Трійці

6 Жовтня 2023 21:40
Волинські археологи продовжили наукові дослідження нововідкритих крипт собору Святої Трійці римо-католицької церкви. Наразі триває третій етап вивчення пам'ятки.

Як розповів Суспільному керівник Волинської археологічної експедиції, науковий співробітник Охоронної археологічної служби Віктор Баюк, на першому етапі 2021 року було віднайдено фундамент і підземелля в цьому соборі, на другому етапі досліджували першу крипту, яка була відкрита й не замурована.

Наразі, вже на третьому етапі, археологи працюють над другою криптою, де розчищають кімнати. Раніше це підземне приміщення було замуроване.
Як зазначив на своїй Facebook-сторінці Віктор Баюк, кафедральний собор Святої Трійці римсько-католицької церкви в Луцьку збудував у межах Окольного замку єпископ Юрій Фальчевський у 1545-1552 роках на місці попереднього храму. Розібрали його після великої пожежі 1781 року. Об’єкт був величною спорудою у пізньосередньовічному Луцьку та мав титул «Матері костелів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus