USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прокуратура взялась за лікаря психлікарні

17 Травня 2013 16:09
Лікаря Волинської обласної психіатричної лікарні №1 притягнули до відповідальності, - про це повідомили у прес-службі прокуратури Луцька.

Прокуратура Луцька провела перевірку додержання вимог Закону України «Про психіатричну допомогу» у Волинській обласній психіатричної лікарні №1.
Встановили, що обов’язкові огляди осіб, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, у закладі проводилися комісією, склад якої не відповідав передбаченому законом.

Окрім цього, керівництво лікарні не завжди дотримувалося вимог законодавства при виконанні рішень суду про застосування примусових заходів медичного характеру. Акти про здійснення огляду та рішення комісії іноді надсилалися до судової інстанції пізніше встановлених законом строків.

Порушувалися подекуди й встановлені законом шестимісячні терміни чергових оглядів пацієнтів.

Задля усунення виявлених порушень прокуратурою міста Луцька внесли подання головному лікарю Волинської обласної психіатричної лікарні №1.

За результатами його розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто одну посадову особу лікувальної установи. Головний лікар також видав наказ, згідно з яким склад комісії з огляду осіб, до яких застосували примусові заходи медичного характеру, приведений у відповідність до вимог закону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Іріда Показати IP 17 Травня 2013 16:44
Чомусь в медичних установах області слабкий контроль та багато порушень
Петруха Показати IP 17 Травня 2013 22:12
Шановні займіться рожищенським психіатром. Пало того що сам псих, то бере хабарі за довідки, сертифікати. Де прокуратура7

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus