USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Прокуратура заблокувала роботу «Луцькреклами»

20 Березня 2012 17:46
Прокуратура Луцька опротестувала рішення міської ради, яке забезпечувало фінансування КП «Луцькреклама». На думку правоохоронців, воно перечить чинному законодавству.
Про це йшлося 20 березня під час засідання регламентної комісії Луцькради.
Як пояснив «ВН» керівник підприємства Олександр Ковальський, прокуратура опротестувала рішення ради, відповідно до якого 25% коштів, які находять від сплати за розташування об’єктів зовнішньої реклами, передбачалися на розвиток установи.
«Відтепер, кошти мали би йти на рахунки КП, а звідти в кінці робочого дня 75% чи більше перераховуються до міської казни. Однак, наразі це не робиться, бо рішення через протест прокурора не вступило в дію», ‒ зауважив директор КП.
З його слів, нині на підприємстві працює 3 особи, але й для них немає грошей на заробітну плату, бо з міської казни «Луцькреклама» не фінансується.
Також він додав, що правоохоронці не погоджуються з депутатами через постанову Кабміну, яка в 2010 році стала причиною ліквідації «Луцькреклами». «Все зав’язане на цій постанові. У ній не визначено чіткого механізму зарахування цих грошей та частку, яка зараховується до територіальних громад», ‒ відзначив Ковальський.
Певні непорозуміння у документах щодо регулювання ринку реклами знайшов депутат Андрій Осіпов. Він запропонував розібратися, «за що і з кого» збирають гроші.
Після нетривалого обговорення начальник юридичного відділу міськради Марина Мартіросян та депутат міськради Андрій Осіпов зголосилися спільно розробити ряд заходів, які допоможуть підприємству працювати. Цю пропозицію розглянуть на черговій сесії ради та приймуть певне рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 21 Березня 2012 01:37
25% від доходів на 3 працюючих в Луцькрекламі!!! А попа їм не злипнеться.
Беня Показати IP 21 Березня 2012 10:12
Це не просто аморфні 25%, а 500 тисяч гривень. Ось за що йде боротьба Байцима та його прихлєбаїв. Відділ реклами в складі управління підприємництва, успішно виконував свої обов'язки та перераховував до місцевого бюджету щорічно більше 2 млн. гривень. А тепер Байцим ініціював реанімування КП "Луцькрклама", поставив директором свого лакея Ковальського, щоб деребанити гроши місцевого бюджету. Тому дії прокуратури абсолютно вірні. Сподіваюсь, що Романюк адекватно сприме цей протесть та не буде іти всупереч діючому законодавству заради ненажерливих амбіцій Байцима.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus