USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.80 9.95

Карантин вихідного дня: у Львові поліція заблокувала роботу ринків і припинила концерт

14 Листопада 2020 12:23
У суботу зранку, 14 листопада, у Львові поліцейські заблокували роботу найбільших ринків. Йдеться щонайменше про чотири ринки: «Шувар», «Краківський», «Галицьке перехрестя», «Південний», а також торговий центр на Сихові «Іскра». Поліцейські не перекривають входів до ринків, однак стежать за торговцями, аби ті не працювали. А тим часом підприємці не встають за прилавки, боячись, що їх оштрафують.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Від самого ранку суботи біля входів до львівських ринків чергують поліцейські патрулі разом з дільничими іспекторами. Правоохоронці не забороняють підприємцям заходити на базар і торгувати, однак стежать за тими, хто не виконує рішення уряду щодо карантину на вихідних. Чи когось з підприємців вже оштрафували у поліції не повідомляють, також не повідомляють біля ще яких ринків, торгових центрів чи інших закладів чергує поліція.

У прес-службі поліції повідомили, що правоохоронці виконують розпорядження уряду. Ще у п'ятницю ввечері про це попереджав заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Міхалець.

Нагадаємо, від сьогодні і до 00.00 понеділка в Україні ввели так званий карантин вихідного дня. Повинні працювати лише продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції (без зон харчування), поштові відділення. Ресторани, кафе та інші заклади харчування мають припинити роботу або працювати виключно на виніс/доставку.

Львівська міська рада, щоб обійти рішення уряду про карантин вихідного дня, на виконкомі ухвалила рішення, що до 30 листопада субота та неділя на території Львова оголошені робочими днями для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків.

Укрінформ також повідомляє, що поліція припинила концерт у нічному клубі Львова, який проходив з порушенням карантинних вимог.

Як зазначається, 13 листопада під час моніторингу соціальних мереж поліцейські виявили повідомлення про те, що в одному з львівських нічних клубі відбувається концерт з порушенням протиепідемічних заходів.

Правоохоронці встановили, що організатори концерту не забезпечили дотримання необхідної дистанції між глядачами, окремі з яких до того ж перебували у закладі без масок.

«Виявивши правопорушення, поліцейські негайно припинили концерт», – інформують у правоохоронному відомстві.

На організатора складено адмінпротокол за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, йому загрожує штраф від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За інформацією ЗМІ, йдеться про концерт гурту «Бумбокс», який проходив у концертному залі нічного клубу Malevich. Зазначається, що на заході одночасно перебували кілька сотень глядачів.

На фото з концерту, які публікували львів‘яни у соцмережах, видно, що переважна більшість людей була без масок. Зокрема, журналістка Анастасія Абрамець написала у фейсбуці: «Відсотків 10 в масках».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
h Показати IP 14 Листопада 2020 13:09
За Эпицентром так следили бы
Луцьк Показати IP 14 Листопада 2020 13:28
Молодці правоохоронці виконують свою роботу, а кому не подобається то питання до тих хто придумав КАРАНТИН ВИХІДНОГО ДНЯ.
Зі Львова Показати IP 14 Листопада 2020 14:01
Це не зовсім так. Принаймі "Шувар" працював ще дві години тому.
Громада Показати IP 14 Листопада 2020 14:14
Хоч в Львові поліція справно виконує свої функції.
БУХой АЛкаш Показати IP 14 Листопада 2020 14:46
Спасибо нашим ментам за то, что нас берегут!!!
скептик Показати IP 14 Листопада 2020 15:46
все як у казці. країну клоунів-ідіотів охороняють гобліни-дебіли
Лемко Дурко Показати IP 14 Листопада 2020 18:11
А зелупський і хазяїн ресторану вже штраф оплатили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus