USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Асоціюється з війною: у Луцьку з'явився мурал з чорним вороном

12 Листопада 2022 13:31
Луцький художник Андрій Присяжнюк створив у місті новий мурал, зобразивши на стіні мосту чорного ворона.

Як розповів митець, малюнок, який він завершив на днях, можна побачити під мостом на вулиці Шевченка у Луцьку, пише ВСН.

«Слов’яни шанували ворона за мудрість, але водночас вважали недобрим та нечистим птахом, пов’язаним зі світом мертвих. Іноді ворон уособлював всі темні сили, а в деяких легендах був прообразом вітру.

Мені подобається образ птаха в романі Василя Шкляра «Чорний Ворон» про боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках. Мабуть, після прочитання цього роману в мене війна асоціюється з цим образом», – зазначає Андрій Присяжнюк.
Загалом у Луцьку є багато муралів авторства цього художника. Щоправда, за словами Андрія, переважна їх більшість знаходиться у малолюдних місцях на зразок цього ворона.

Читати ще: Естафета муралів: художник з Луцька створив «квітку демократії» в Берліні

Зокрема, однією з найвідоміших робіт Андрія є малюнок з зображенням тризуба на стіні будинку на проспекті Волі, який він створив ще у 2015 році, а у 2022 повністю оновив.

Читати ще: Вуличний художник створює новий мурал у центрі Луцька. Фото
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ася Показати IP 12 Листопада 2022 13:59
Так собі.!
Дефектолог до Ася Показати IP 13 Листопада 2022 11:05
Краще під мостами би попрацювала дефектологічна лабораторія, бо на К.Карого на. опорах моста вже пішли тріщини, і ніхто про це не кричить і не б'є в дзвони. Думаю, на мості Гнідавському і інших та сама історія Обурює те, що на фарбування місцями наскрізь проржаввлих перил мосту на Соборності півтора роки тому відлили 100 тис грн, а на дослідження стану зносу конструкцій - 0. Щоб потім хтось не повторював знамениту фразу що 'міст втомився'.
Сергій Показати IP 12 Листопада 2022 23:54
дитячий садочок №1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus