USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прокурор з Луцького району хоче домогтися скасування догани

5 Червня 2015 19:10
Визнати протиправним наказ про оголошення догани за неналежне виконання службових обов’язків намагається старший прокурор Луцького району Роман Довжик.

Розгляд справи про визнання протиправним та скасування наказу позивача старшого прокурора Луцького району Романа Довжика проти прокуратури Волинської області відбувся у Волинському окружному адміністративному суді 5 червня у Луцьку.

Позивач просив визнати протиправним та скасувати наказ виконувача обов’язків прокурора області Олега Корецького про притягнення Довжика до дисциплінарної відповідальності за неналежне виконання службових обов’язків під час здійснення процесуального керівництва кримінального провадження. Роман Довжик наполягав на тому, що наказ щодо нього та прокурора Луцького району Сергія Масалова був незаконним та необґрунтованим.

Йшлося про службову перевірку, що встановила, що внаслідок неналежного виконання службових обов’язків незаконно притягнули до кримінальної відповідальності громадянку Павличук, що призвело до порушення її конституційних прав. Своєю чергою, позивач вважає, що проведення службової перевірки щодо нього було безпідставним, до того ж, його, мовляв, про неї не поінформували.

Під час кримінального провадження Роман Довжик взяв до уваги покази свідків. Які стверджували, що жінка перебувала за кермом автівки, спричинивши ДТП. Втім, як виявилося згодом, вони насправді не бачили, хто був за кермом. Зі слів позивача, якби жінка не покинула місце події, таких підозр не виникло б. Своєї провини у порушенні конституційних прав громадянки він не вбачає, стверджуючи, що здійснював процесуальне керівництво належним чином, а права громадянки було дотримано.

Зі слів позивача, дехто із членів комісії, яка здійснювала службову перевірку, начебто, самі не знали про те, що входять до складу комісії, а підписи під висновком ставили заднім числом та під тиском. Втім, на питання судді про конкретні прізвища членів комісії, на яких здійснювався тиск, Роман Довжик не зміг відповісти, сказавши, що факти про це відомі його керівникуСергію Масалову.

Варто зауважити, що сам Сергій Масалов на розгляд справи щодо скасування наказу виконувача обов'язків прокурора області відносно притягнення його до дисциплінарної відповідальності взагалі сьогодні не з’явився. Обидва працівники прокуратури подали раніше спільний позов, намагаючись домогтися скасування наказу, проте суддя окружного адміністративного суду розділив провадження щодо цієї справи – обидва засідання відбулися сьогодні.

Представник відповідача Тетяна Романішина зауважила, що підтверджено факт порушення прав громадянки Павличук у процесі кримінального провадження, а у висновку комісії йдеться про те, що її справа не підлягала направленню до суду. Щодо того, що позивача було начебто не поінформовано про службове розслідування, вона зазначила, що в обох працівників прокуратури витребували матеріали кримінального провадження, а Сергій Масалов, до прикладу, відмовився давати пояснення.

У підсумку, суддя вирішив оголосити перерву у засіданні для того, щоб ознайомитися із матеріалами службової перевірки. Розгляд справи продовжать у понеділок, 8 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Дуся Показати IP 5 Червня 2015 19:26
Мені до Масалова діла немає.Як так не хоче він догани,нехай її назад заберуть.Може він і непоганий дядько. Мене цікавить ,чи обл.рада виділила на дорогу по вул. Героїв УПА в Липинах на всю вулицю чи тільки до будинку Вітра???
Депутат до Дуся Показати IP 7 Червня 2015 12:31
Гроші на ремонт доріг в Липинах облрада НЕ ВИДІЛЯЛА.Депутати Не проголосували.Тому що в сільраді і своїх грошей достатньо.
лучанин Показати IP 5 Червня 2015 20:11
молодці, показали що можна боротися з системою
12345 до лучанин Показати IP 5 Червня 2015 20:25
Та чи ти здурів. Масалов якраз і є система, чому до цього часу тільки не люстрували.
Анонім до 12345 Показати IP 5 Червня 2015 20:57
А хіба зараз люструють нинішню систему? Якщо я правильно розумію, то зараз люструють тих, у кого ще збереглась якась людяність.
ще не зовсім свідоми Показати IP 5 Червня 2015 20:49
Пан Роман є сином покійного начальника Камінь-Каширського МРЕВ Довжика, який віддавав частину "каси" за незаконне розмитнення автомобілів прокурору Масалову, за що останній і взяв на роботу сина покійного.
Суддя Дредд до ще не зовсім свідоми Показати IP 5 Червня 2015 21:06
А вбив Довжика ХТО?
прокурор до ще не зовсім свідоми Показати IP 6 Червня 2015 09:09
Абсолютна правда. З сім"ї залишився живим лише Рома. Цікаво, що на місце вбивства першим прилетів якраз сам Масалов, який на той час був прокурорм Ковеля і ніяковго відношення до Камінь-Каширська не мав
0202 Показати IP 5 Червня 2015 21:57
ОТ падлюка!!! Сидів би і не рипався.Та догана йому, як комплімент
00 МЖ до 0202 Показати IP 6 Червня 2015 10:57
коментар було видалено
Ірина Показати IP 6 Червня 2015 13:08
Довжика, а особливо Масалова рік назад взагалі потрібно було вигнати з роботи - нажилися.
до ірини Показати IP 6 Червня 2015 14:33
маєш факти вказую, а так не тріпайся своїм язиком
Правдоруб до до ірини Показати IP 8 Червня 2015 09:12
Цікаво це Довжик чи Масалов пише
волинянам Показати IP 6 Червня 2015 21:04
ще хтось за маслова???? подивіться на його хабарницьку рожу, він точно попадає під люстрацію
волинянам..ось так ж Показати IP 6 Червня 2015 21:05
Пан Роман є сином покійного начальника Камінь-Каширського МРЕВ Довжика, який віддавав частину "каси" за незаконне розмитнення автомобілів прокурору Масалову, за що останній і взяв на роботу сина покійного.
Суддя Дредд Показати IP 6 Червня 2015 21:34
Мосцалов один з головних мафіозо на Волині. Виживає при будь-якій владі - знає кого купити і куди і скільки занести. Гріш ціна теперішній владі, якщо мосцалови не сидять, а "захищають Закон".
Дід Свирид Показати IP 7 Червня 2015 00:28
А чаго на фатарафії якаясь то москальская сімволіка?
не пацик Показати IP 7 Червня 2015 14:00
мало догани ? добавлять сувору догну а потім службову невідповідність -результатом атестація і видача на руки трудовоі книжки : Він хіба незнав що сьогднішнью систему побороти неможливо ? так як вона незмінилися с 1991 року :- а ще гіршим результатом ней БОГ- постіне нервне напруження- мікроінсільт- чи інсульт- або інфаркт пару вінків-квіточок віл любящих друзів а через місяць забудуть що такий був : Не він перший і не останій і не в тому його вина а проблема в системі в яку він зайшов а вийти з неі проблематично
ыгор Показати IP 28 Лютого 2016 10:12
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus