USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Районний прокурор Волині проти перейменування вулиць. ВІДЕО

23 Вересня 2013 10:12
Прокурор Ківерцівського району проти перейменування вулиць у місті Ківерці. Свій протест щодо цього рішення він надіслав у формі подання для розгляду депутатів Ківерцівської міської ради, інформує ВолиньМедіа.
Протест прокурора розглянули під час пленарного засідання 30-ої сесії міськради.
До слова, раніше Ківерцівська міська рада прийняла рішення про перейменування вулиць. Так, з 5 червня цього року мали б перейменувати:
- вулицю Паші Савельєвої на вулицю Прилісну;
- вулицю Щорса на вулицю Холмську;
- вулицю 17-го Вересня на вулицю Соборності;
- вулицю Воровського на вулицю Романа Шухевича;
- провулок Степана Бойка на провулок Княгині Ольги;
- вулицю Кузнєцова на вулицю Римоліна.
Втім, прокурор Ківерцівського району висловив свій протест щодо цього рішення і надіслав подання на розгляд Ківерцівської міської ради.
Із закликом відхилити протест прокурора виступив депутат Олександр Вронський. «Міська рада вправі приймати таке рішення. Рішення прийняте без порушення. 16-17 голосів віддали за це питання. Так що прокурор, таке складається враження, не вивчав питання. Тому всіх депутатів закликаю виявити свою громадську позицію і відхилити протест прокурора», - зазначив депутат.
Вронського підтримали депутат Надія Філіпчук, Роман Стецькович та Сергій Третяк.
Депутат Леонтій Семенюк висловив свою позицію щодо відхилення питання «Я читав заперечення Луцької міської ради – там все правильно написано. Рішення з даного питання міська рада винесла правильне. І сьогодні відміняти це рішення – це є неповага самих до себе, до нас депутатів», - повідомив обранець громади.
Депутат-бютівець Василь Прус висловив свій сумнів щодо правомірності розгляду даного питання без остаточного рішення суду.
На сесії був присутній і депутат Волинської обласної ради Святослав Боруцький, який висловився проти протесту прокурора. Він заявив, що надіславши згадане подання, прокурор втручається у роботу ради, яка має право на підставі закону приймати подібні рішення.
Отож, згідно з результатами голосування «за» висловились двоє депутатів, «проти» - одинадцять, «утримались» – шестеро. Відповідно, рішення з цього питання не прийняли і подання прокурора не задовольнили.
Після цього депутати розглянули інший проект рішення, яким пропонувалось відмовити в задоволенні подання прокурора. Але і це рішення не набрало необхідної кількості голосів. Судячи із ситуації, дилему із перейменуванням вулиць вирішить суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
українець Показати IP 23 Вересня 2013 13:11
Яке відношення має прокурор до перейменування вулиць?Незабаром час,коли прокурори почнуть рахувати гроші в наших гаманцях,а ми мовчки будемо спостерігати.Нате вона є РАДА,ми їх вибираємо,щоб вони публічно, привселюдно вирішували всі питання громади,а прокурора обов"язок вести нагляд за роботою судів.Але вони мають бажання скрізь свого носа всунути,бо ж він п р о к у р о р!,страшидло для людей.
українець Показати IP 23 Вересня 2013 13:25
А Вронський не просто молодець,а супер молодець!Якби таких депутатів було хоч 70% у радах всіх рівнів,результати були б відчутними вже давно і Украіна була б пошанованою світом.САШКО,не поступайся і не звертай уваги на непотріб народну,а працюй іще з більшою завзятістю.Справжні українці,а не сміття завжди з тобою.
Кирило Показати IP 23 Вересня 2013 14:49
Була інформація, що на підтримку проетесту прокурора проголосувало лише 2 особи (міський голова та секретар ради) а на підтримку пропозиції Вронського 12 осіб!
Костя Показати IP 23 Вересня 2013 14:51
Не прокурор Волині, а один із районих прокурорів Волині...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus