USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Прокурора Волині попросили повернути виведені з «Волиньторфу» кошти

22 Березня 2015 16:59
Прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак пообіцяв взяти під особистий контроль скандальну справу, пов’язану з незаконним виведенням коштів з ДП «Волиньторф».

Так, із відповідним депутатським запитом під час засідання чергової 34 сесії Волинської обласної ради виступила депутат Людмила Кирда.

Вона зауважила, що у лютому 2014 року після її звернення до правоохоронних органів щодо незаконного виведення обігових коштів у сумі 6 мільйонів гривень із ДП «Волиньторф», відкрили кримінальне провадження. Утім, за станом на сьогодні справу закрили, мотивуючи це тим, що як складу злочину, так і керівництва, на жаль, немає.

Натомість, кошти на підприємство так і не повернули. Фірму «Промгазінвест», із якою укладав угоду колишній директор ДП «Волиньторф» Сергій Голоюх, перейменували, а згодом Вищий господарський судо 22 грудня визнав її банкрутом.

Тож, обранець громади звернулась до прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака, аби новообраний «страж порядку» взяв під особистий контроль резонансну справу, оскільки, зі слів депутата, за станом на сьогодні контрольно-ревізійне управління намагається звинуватити директора ДП «Волиньторф» Івана Киричика у бездіяльності щодо повернення коштів.

Волинські депутати такий запит підтримали.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що на підприємстві ДП «Волиньторф» не дорахувалися більше 6 мільйонів гривень, а волинська прокуратура каже, що провадження закрили.

Утім, комісія обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю не підтримала звернення до правоохоронців, адже не вистачило одного голосу. Не підтримала пропонований проект рішення екс-регіоналка з Волині, адже там містився пункт щодо покарання винних за майданівські утиски. Окрім цього, раніше на сайті йшлося про те, що за 2 місяці на «Волиньторфі» недорахувалися майже 8 мільйонів гривень. Окрім того, Держфінінспекція виявила, що з активів підприємства вивели понад 6 мільйонів гривень, які задекларовані як дебіторська заборгованість. Також інспектори виявили на підприємстві розтрат на 137 тисяч гривень.

Зауважимо, що торік нові надра, загальна площа яких становить більше, ніж півтисячі гектарів, передали у користування Державному підприємству «Волиньторф». А вже цього року заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук повідомив, що на підприємстві «хороші зарплати, і є ринок збуту», тому необхідно для «Волиньторфу» змінити закони і залучити інвестиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
111 Показати IP 22 Березня 2015 17:14
Пришли евреи к богу, Отец, говорят, как то ты несправедливо всё поделил. в одних странах есть лес. в других странах есть плодородная земля. в третьих зверь и рыба, на Украине есть и 1.и 2 и 3. а у нас только песок и солёное море????Подумал Всевышний и говорит Не обижайтесь. сыны мои, я им ХОЗЯИНА не дам!!
орел до 111 Показати IP 23 Березня 2015 13:14
хазаї є , але на жаль не дають їм повноцінно працювати , ставлячи палки в колеса і замість того щоб час витрачати на роботу треба бігати і відгавкуватись
Партайгеноссе Показати IP 14 Квітня 2015 01:16
Сергійко Голоюх зараз керує елітною базою відпочинку в Карпатах. А на Волиньторф йому вже начхати, в кінці все звалять на Киричика. Сірожа свою справу зробив добре, а Єремєєв кримінальне провадження проти нього вже теж "порішав", і кінці в воду. Дуже передбачувана кінцівка, прямо як в дешевому детективі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus