USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прокурорів, які готували «політичні» позови на рішення волинських рад, підвищили

6 Травня 2014 14:25
Заступники волинського прокурора причетні до євромайданівських «політичних» позовів.

Так, прокурори, які посіли посади заступників прокурора Волинської області готували позови до суду з приводу рішень, прийнятих місцевими радами, які стосувалися оцінки суспільно-політичної ситуації в країні.

Про це стало відомо під час представлення заступників прокурора Волинської області сьогодні, 6 травня.

Нагадаємо, на початку протистоянь Євромайдану, чимало місцевих рад прийняли так звані «політичні» рішення, у яких висловили свою оцінку суспільно-політичній ситуації в країні. Прокуратура одразу ж на ці рішення відреагувала і подала до суду позови, аби їх скасувати. Такі позови в своїх районах готували й нинішні нові заступники прокурора області Олександр Сліпчук та Олег Корецький, які на той момент працювали на посаді відповідно прокурора Турійскої районної прокуратури та Любомльської міжрайонної прокуратури.

Олег Корецький пояснив, що позови готувалися за подання верхівки зі столиці.

«В нас прокуратура має єдину вертикаль. Постановка питання була така, що все це йшло десь із Києва. Конкретніше не можу сказати. Я б не сказав, що це був тиск, але були зразки позовів», - розповів він.

Разом з тим, нині генеральна прокуратура готує схожі позови на рішення місцевих рад на Сході України. Мовляв, правова аргументація в цих випадках однакова.

«Є місцева громада. То представники місцевої громади мають передусім наводити лад в діях і справах місцевої громади і не втручатися в дії інших громад і центральних органів влади. Така позиція була тоді, і зараз. Як це оцінили люди – то це негативно. Ми також рахуємо, що це не зовсім вірно і правильно, це моя особиста думка», - зазначив Олександр Сліпчук.

На запитання кореспонденту ІА ZIK Мирослава Ватащука до прокурора області, чи правильно кореспондент розуміє, що прокурор публічно осудив такі позови, але водночас він призначає їх своїми заступниками, прокурор Волині Анатолій Коцура відповів: «Правильно розумієте».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Совість Показати IP 6 Травня 2014 15:06
Коцура не такий вже і чесний,якщо призначив таких заступників. Не обійшлося і без корупції,Корецький купив свою посаду- ,це достовірна інформація. А чого не запитали звідки у Корецького лексус?...
Ну да Показати IP 6 Травня 2014 15:28
Ага, Корецький ще той жук, десь наряду із Вєніком! Ну а що, Коцурі ж треба щоб хоть хтось касу носив!
лучанин Показати IP 6 Травня 2014 15:53
Ото кадрові зміни в прокуратурі. Хай дивляться, щоб їх не винесли разом із касою на майдан і не поставили на коліна.
Незалежна Показати IP 6 Травня 2014 16:05
Не будьте такими злими людьми. Не судіть по усіх попередниках. Корецький ще молодий-нехай проявить себе. Дайте йому час - може толк буде!
лучанка Показати IP 6 Травня 2014 18:46
Ото вже правда. Дай йому час, то він себе проявить!
Штефан, Луцьк Показати IP 6 Травня 2014 19:42
Прокурорська мафія. Живе і процвітає. Куди ми дивимось, люди? Ніхто за нас не скине оцих стародавніх скоторогів! Вони знову у владі. Будуть знімати "бабло" і саджати нас в тюрми. Схаменімося і не мовчімо!
Волинь Показати IP 6 Травня 2014 21:49
Усіх до відповідальності: гілів, данілів, чигуриків, корецьких, вєніків. хуєніків. Скотобаза, а не прокуратура . Як швидко вміють шапки міняти при зміні влади. Ганьба !!!
Патріот Показати IP 7 Травня 2014 08:38
У Корецького 100% куплена посада, в Турійську цілий колгосп працює на його батька, тай тесть в "почоті" із бувших наглядачів над міліціонерами...МОЛОДЕ ЗЕЛЕНЕ А НА ДЖИПІ "ЗАРОБЛЕНОМУ" ЇЗДИТЬ ОЦЕ ЛЮДИ ЗАРОБІТКИ І КОГО ВОНИ ПРИЗНАЧАЮТЬ СОРОМНО ВОЛИНЯНИ!!!
Сміх та годі до Патріот Показати IP 8 Травня 2014 00:22
А ти мабуть разом із зним бабки возив, що знаєш на 100, ой і добре тобі ж насолив десь той Корецький, хвостика підкрутив!!! Ти б ще прадіда згадав!!!!! Ти б краще ділом займався толк з тебе більший був!!!
депутат Показати IP 7 Травня 2014 08:51
За що хлопці гинули на майдані, за цих гнид Корецьких та Сліпчуків злодіїв у законі, ганьба і стид перед МАЙДАНОМ. Там дійсно люди відстоювали наше майбутнє. Поспілкуйтесь з Любомельською та Турійською громадою перед тим як призначати даних заступників , А де ж люстрація!!!
незалежний Показати IP 7 Травня 2014 09:02
А може дійсно хай себе проявить, бо у Любомелі Корецький проявив себе на Лексус і декілька золотих батонів, а в області проявить на гелікоптер і пару маєтків. Бо тато з мамою його співчуваючі й переживаючі за попередню владу (хоча вдають вид що так переживають за людей, щоб не часом)
незалежний Показати IP 7 Травня 2014 09:13
Ганьба , що в нас в Україні робиться! Скільки це все може тривати чому ніхто незапитує думки простих людей, а все вирішують гроші ГАНЬБА...........................................
волинянин Показати IP 7 Травня 2014 09:15
Корецький у Любомелі проявив себе, а тепер хай запишеться добровольцем на Донбас і ось там хай проявить свої здібності. Прокурорській мафії -НІ!!!Наглота не пройде
Українець Показати IP 7 Травня 2014 09:29
Читаючи про все це - ЛЮДИ ГАНЬБА ЗА ВОЛИНЬ, СТИД І СОРОМ. НАМ ПРОЩЕННЯ НЕ БУДЕ. ОЦЕ ТАК СЛУГИ НАРОДУ, ЧИ МОЖЕ МИ БУДЕМО ПРИСЛУГОВУВАТИ У НИХ
захист Показати IP 7 Травня 2014 12:54
Підготовте будьласка позов на Корецького за зловживання владою на Любомельщині
Любомильчанин Показати IP 7 Травня 2014 13:52
Читаючи коментарі я не бачу жодного конкретного факту хабарництва чи корупції зі сторони корецького та сліпчука - таке враження що пишуть що небудь та виключно з заздрості. Люди якщо е конкретика то звертайтеся до відповідних правоохоронних органів чи правого сектору або самооборони. Та й у коментарях також наводьте приклади бо нецікаво читати
Волинянин Показати IP 7 Травня 2014 14:41
А хіба не хабарництво чи корупція при його чиновницькій зарплаті придбати лексус, тільки не потрібно мову вести про подарунки, чи традицію засівати - посівати та колядувати. Наведи приклад хто з Любомельщини на зарплату законну придбав автомобіль за період який пропрацював ваш прокурор Корецький
Справедливий Показати IP 7 Травня 2014 21:26
Люди схаменіться!!!!!! Звідки стільки заздрощів у вас, а ще майданом прикриваєтесь!!! Не вміють на жаль українці радіти за досягнення інших!!! Саме простіше нічого в житті не робити, а лежати на дивані та обмивати кісточки іншим!!! А хто вам заважає піти вчитися, здобути освіту, про працювати років 15-20 і заробити собі на машину чи на інше!!! Чи думаєте це неможливо, чим писати всяку .... Ви краще спробуйте і будьте добрішими, можливо лише тоді наша Україна почне процвітати!!!!
Українка до Справедливий Показати IP 8 Травня 2014 00:37
Підтримую, краще ніж всякий непотріб писати, почніть із себе!!!! Ідіть, працюйте, досягайте, давайте приклад своїм дітям добрим ділом!!!! А то чомусь у нас так прийнято, якщо людина чогось у житті досягла, то відразу хабарник!!! Чи сьогодні мати авто чи квартиру - це "зло", так мабуть коли ти бухаєш, чи соваєшся по барах ....- це круто!!!! То куди ми котимося ......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus