USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Прокурори відбирають у людей городи в Боголюбах на користь зайців

14 Листопада 2017 15:33
У людей намагалися відібрати городи, які межують з прокурорськими маєтками в Боголюбах. У серпні суддя Луцького міськрайонного суду Світлана Карпінська вирішила, що земельні наділи, на яких люди займаються садівництвом, потрібно забрати на користь лісу.

Однак люди запевняють: прокурори клопочуться не про добробут зайців чи інших лісових мешканців. Про це йшлося під час розгляду апеляції у Волинському апеляційному суді, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини з посиланням на сюжет ТРК Аверс.

Так, прокуратура Волині намагалася відібрати приватизовані людські городи, якими люди користуються понад 20 років. Земельні ділянки знаходяться біля елітного масиву поблизу села Боголюби Луцького району - дорогі будинки та поля пенсіонерів знаходяться поряд. За версією прокурорів, саме городи отриманні нібито незаконно.

В Апеляційний суд Волині прибуло кілька десятків людей – це власники земельних наділів для садівництва. Усі вони працювали у лісовому та мисливському господарстві Волині, зараз більшість пенсіонери. У 1993 році вони отримали 26 земельних ділянок під городи, а тепер цю землю прокуратура пропонує повернути у власність держави у зв’язку з тим, що це, нібито, лісові угіддя, які понад 20 років тому були виділені у користування незаконно. Проте позивачі стверджують, справа зовсім не в цьому, бо сусідні з ними ділянки належать людям, які мають чималі статки і будуються.

«24 роки вас не цікавило, і так на сьогоднішній день захвилювало, що будуть їсти зайці, а що будуть їсти пенсіонери вас не хвилює? То я вам обіцяю, що я із зайцем поділюсь, а ті хто там, через ліс, ні зайцеві не дадуть, ні мені не дадуть», - обурювалась місцева мешканка.

Поруч із городами, які пропонують відібрати у людей, розбудувався елітний житловий масив. Будинки на кілька поверхів, високі паркани, під’їзні дороги до маєтків. Люди кажуть, більшість з власників – це працівники тієї ж прокуратури, яка клопочеться, щоб землю повернули у лісове господарство. Подейкують, що в одному з них живе сам екс-прокурор області, ще в одному – його заступник.

Звісно, що мова йде лише про городи, а не про ділянки на яких височіють кількаповерхові розкішні будівлі.

«Своїх людей прокуратура чомусь не помічає, а помічає тільки тих людей, які ці ділянки використовують для утримання своїх сімей», - обурюється позивач.

Суддя Луцького міськрайонного суду Світлана Карпінська вирішила, що все таки земельні наділи, на яких люди займаються садівництвом потрібно забрати на користь лісу, проте Волинський апеляційний суд скасував рішення на користь людей, які вимагали лишити все так як є у зв’язку з терміном давності справи.

Вирок зачитав суддя Волинського апеляційного суду Василь Осіпук:

«Апеляційні скарги відповідачів Романухи Петра Петровича, Рудика Сергія Олександровича, Шеремети Сергія Акендиновича, Смирнова Ігоря Сергійовича, Похилої Лідії Василівни, Яворського Олега Ярославовича, Свища Ігоря Васильвича та інших, задовільнити. Рішення Луцького міськрайонного суду у Волинській області 28 серпня 2017 року, скасувати».



До слова, суддя Світлана Карпінська не вперше не зважає на терміни позивної давності. Нещодавно слуга Феміди взялася судити справу, де позивачем виступають її колеги, працівниці Луцького міськрайонного суду, а терміни позивної давності сягають за 10 років. І попри те, що їй кілька разів оголошували відвід, вона таки досудила справу до кінця і винесла рішення на користь співробітниць.

Учасники такого процесу подали скаргу на на Світлану Карпінську у Вищу раду правосуддя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 14 Листопада 2017 17:29
посадити таку суддю без терміну давності
велике побажання Показати IP 15 Листопада 2017 08:27
Дайте прокурорам наділ 2 м.кв. на1 м.кв. З них вистачить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus