USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прокурори вимагають розробити історико-архітектурний опорний план Турійська

14 Червня 2022 22:54
Ковельська окружна прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з позовом в інтересах держави в особі Міністерства культури та інформаційної політики України та Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, аби визнати протиправною бездіяльність Турійської селищної ради та зобов'язати орган місцевого самоврядування розробити історико-архітектурний опорний план селища.

Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

Прокурори з'ясували, що попри те, що Турійськвключений до Списку історичних населених місць у Волинській області, а Міністерство культури та інформаційної політики зверталося до Турійської селищної ради щодо необхідності виконання вимог чинного законодавства та розроблення історико-архітектурного опорного плану, такий план досі не розроблено, не погоджено та не затверджено.

Відсутність опорного плану створює загрозу самовільної, хаотичної або неконтрольованої забудови історичних центрів на території, руйнування пам’яток історії та культури, а також знищення історичної спадщини громади.

Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді вимагатимуть зобов'язати селищну раду розробити історико-архітектурний опорний план селища.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus