USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Пропрезидентська фракція Луцькради підтримала критику «експериментів» Порошенка

25 Лютого 2016 18:45
Фракція «Солідарність» у міськраді несподівано підтримала звернення, у якому гострій критиці піддається діяльність президента Петра Порошенка, що викликало здивування у депутатів міськради.

Про це йшлося під час четвертої сесії Луцької міськради 24 лютого.

Депутати розглянули та підтримали текст звернення до президента щодо проведення конституційної реформи з децентралізації влади.

У документі йшлося про те, що «багато застережень викликає право Президента зупиняти «повноваження голови громади, складу ради громади, районної, обласної ради», яке може застосовуватися на невизначений строк і необмежену кількість разів. Якщо таке право потрібне Президенту для боротьби із сепаратизмом, то навіщо тоді уся правоохоронна система? По факту ж ця норма призведе до прямої залежності органів місцевого самоврядування від президентської вертикалі».

Щире здивування декого з обранців громади викликало те, що депутати пропрезидентської фракції міської ради також підтримали проект рішення, незважаючи на гостру критику дій Петра Порошенка, викладену авторами звернення. Отже, виникав сумнів у тому, чи справді ознайомилися депутати з текстом документа напередодні голосування.


Депутат Григорій Пустовіт відзначив, що представники Блоку Петра Порошенка одностайно підтримали звернення, що засуджує дії президента. Він назвав це «дуже позитивним трендом».

«Звертаємося до Президента України та Верховної Ради України припинити запланований експеримент над органами місцевого самоврядування України та відкликати зміни до Конституції України, що прийняті у першому читанні»,- йшлося у документі.

Голова фракції «Солідарність» Євгеній Ткачук відповів, що фракція є демократичною, а у зверненні, на його думку, «нічого не сказано про нашого президента, а говориться про повноваження». Депутат віджартувався, що фракція підтримала звернення, «щоб не було узурпації влади», адже «підтримує всі демократичні починання».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
саша Показати IP 25 Лютого 2016 19:17
цей діяч не читає того, що підписує і за що голосує. Єдине, що цікавить - де вкрасти з Романюком земельки і як її найдорожче продати! Хапуга і злодій Кощій, який проплативши голосів на ГПЗ і далі грабує з Ярославовичом лучанам, а дебіли ведуться і голосують...
Ігор до саша Показати IP 25 Лютого 2016 21:22
В тебе в голові шось є?
Хочуть всі бути царя Показати IP 25 Лютого 2016 20:27
для того щоб запезпечити повноту влади в облаті тим самим піддають небезпеці серератизму в Харкьові Запоріжжі Одеі Дніпрі Хероні та віх інших Східних регіонів а ще Закапраття та Чернівці...думайте депутати глобальніше..
федя Показати IP 25 Лютого 2016 20:51
лисий зачухався, буде шукати нову партію щоб лягти під неї , та знову земельку дерибанити.
один до федя Показати IP 26 Лютого 2016 11:15
горгут вже пановому башляти гатов..з ринків здере скільки тре собі і їх необділить..панімающі жені..
Женік Показати IP 26 Лютого 2016 12:29
Дякую що моя маленька персона багатьох цікавить. На рахунок звинувачень будь ласка факти в студію
Та просто Показати IP 26 Лютого 2016 13:48
кончилось фінансування, ото хльопці і занервували, А хто їх зупинить? Шо, Гунчик? Та він сам щодня між президентом та волинськими друзями розривається.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus