USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Блок Порошенка стане «притулком» регіоналів на місцевих виборах

22 Вересня 2015 18:34
Колишні члени Партії регіонів балотуватимуться на місцевих виборах у Черкаській, Донецькій та Херсонській областях від пропрезидентського блоку "Солідарність", – йдеться на «Znaj.ua».

Про причини і наслідки влиття "регіоналів" до партії президента для "Знай" розповів політолог Антон Круть.

Так, з його слів, входження колишніх "регіоналів" до президентської партії відбувається з двох причин.

Перша: колишні "регіонали" звикли жити і працювати при владі. Причому не тільки вони, бізнесмени з УДАРу теж добре відреагували на злиття з партією президента, бо їм так простіше працювати.

Друга: БПП "Солідарність" - аморфна політична структура, якій потрібні реальні структури, на ресурс яких можна було б опертися, для роботи на виборах. От вони один одного і знайшли. Це не партія в класичному розумінні, а скоріше клуб за інтересами, як і абсолютна більшість інших українських політичних партій.

Щодо рейтингів, то, наприклад, в Донецькій області такий стан речей ніяк на них не вплине.

Наприклад, чоловік Наталії Королевської Юрій Солод став депутатом від Слов'янська. Це показує, що тамтешнє населення або не передивляється біографії, або не має негативного відношення до цих людей. А от в центральній чи західній Україні рейтинги можуть і впасти. Зараз проблема не так в рейтингу, а в кількості заведених депутатів. Бо є чисто технологічні проекти – "Наш край" або "Народний контроль". Через них зайдуть люди, підконтрольні АП і олігархам.

Характерною рисою для виборчих кампаній на місцевих виборах стануть спекуляції на тему війни. Одні закликатимуть до єднання і збереження країни. Інші критикуватимуть, мовляв, війна, а вони ділять потоки та державну власність. Добре, що голосування за зміни до Конституції призначене аж на грудень цього року. Бо там можлива цілком реальна політична криза, яка спровокує й дострокові парламентські вибори. Очевидно, на це і розраховує Рінат Ахметов і Ігор Коломойський.

Якщо говорити про затримання Ігора Мосійчука, то Порошенко відтворює практики своїх попередників, особливо Леоніда Кучми. Другий президент України любив використовувати Генпрокуратуру як важіль впливу на парламент чи створювати партії-клони. Відомо, що два тижні тому в АП були наради з "Батьківщиою" і "Самопоміччю". Їм натякали: хлопці, сильно вередуватиме, ваші фракції можуть просто "схуднути". А фракція Радикальної партії вже значно скоротиться. Так зване "тушкування" – це теж з минулого.

І, насамкінець, Круть порадив не очікувати на виборах сенсацій. «Не думаю, що БПП "Солідарність" набере більше 10% в середньому по регіонах на сході і півдні. Можливо, хороші результати будуть у "Батьківщини" та "Самопомочі". Партії віртуальні, всі мають кадровий голод. Найбільша інтрига - які будуть вибори на окупованій території», – підсумував політолог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
виборець Показати IP 22 Вересня 2015 19:06
А "Солідарність" це не проект регіоналів?Спочатку ПОП розбудовував регіоналів,а потім вирішив і свою партію мати,авось пригодиться.І........ пригодилася. Але кінець неминучий.
браво! Показати IP 22 Вересня 2015 20:10
і ті і ті "одного поля" ягода. "Солідарність" достойний продовжувач справ Регіоналів... тільки більш витончено і більш цинічно... куди прийдемо???
Kolya Показати IP 22 Вересня 2015 21:04
А гречкосії корбанці притулок олігархів, бугага
Ми дурненькі ? Показати IP 23 Вересня 2015 08:46
Зраджуємо за 500 гривень свою країну, дітей, внуків і правнуків 24 роки Незалежності .... Нам в цій країні жити і нашим дітям, внукам і правнукам !!! Куди я і Ви всі виїдете з цього бардаку ? Не далекоглядні ми і не думаємо, що робимо ! Заполітизований і зрадливий ми український народ !!! Про свою державу, хату і область і район не думаємо !!!
Луцьк Показати IP 23 Вересня 2015 09:05
Нічого товстенюк був регіоналом і більшість в його штабі регіонали вн про це якось коректно промовчують?
СБУ Показати IP 23 Вересня 2015 09:47
А БЛОК ПАРЛАМЕНТСЬКИХ ПРОСТИТУК і є сховищем регіоналів , а не стане. Головний регіонал МОРЖ ПОП.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus