USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Прощання із добровольцем: «Боягузи Небесного царства не наслідують»

30 Листопада 2015 14:42
У луцькому Свято-Троїцькому кафедральному соборі відбулося відспівування померлого на сході воїна-добровольця Віктора Мельничука.

Так, авто із сумнозвісною позначкою «вантаж 200»громадські активісти зустріли сьогодні, 30 листопада, о 3:00 годині на цуманському перехресті.

Нагадаємо, лучанин Віктор Мельничук народився 20 лютого 1962 року. Його призвалипо мобілізації 25 квітня цього року. У складі 14 окремої механізованої бригади ніс службу у Донецькій області. Помер в районі проведення антитерористичної операції 25 листопада. Достеменних фактів про подробиці смерті військовослужбовця наразі немає, однак, попри благання згорьованої матері «хоча б один раз поглянути на рідну дитину», тіло Героя занесли до храму у закритій труні.
Протягом ночі домовина із тілом воїна стояла у нижньому храмі собору. А сьогодні, об 11 годині, відбулась заупокійна молебень за спокій душі полеглого бійця.

«З часу початку воєнних дій на сході країни кожен проявив себе так, як міг. Ось так і Віктор, власним волевиявленням, він не чекав, коли його покличуть до війська. Він добровольцем пішов. У святому письмі говориться, що хто душу покладе за ближніх своїх, той унаслідує Царство Боже. Над Україною зависла загроза не лише втратити незалежність, а й своє коріння, мову. І от оцей порив любові, прагнення захистити рідну землю, переживання за своїх ближніх, й спонукає наших захисників йти на війну добровольцем. Пам’ятайте, що боягузи Царства Небесного не наслідують», - звернувся владика Михаїл до усіх присутніх, які прийшли до храму, аби вшанувати пам'ять Віктора Мельничука.
Після цього, на Театральному майдані Луцька відбулась громадська панахида.
Опісля тіло Героя віддали землі в рідному селі Омельне Ківерцівського району, де лежить коріння волинського бійця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus