USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проста-непроста перемога «Волині» над командою із «жемчужины у моря». Фоторепортаж

25 Серпня 2019 09:58
Наприкінці минулого сезону «Волинь» та «Чорноморець» опинилися дещо у подібних ситуаціях: якщо волиняни були у Першій лізі і в стикових матчах з «Карпатами» намагалися вибороти право грати у найвищому дивізіоні, то «Чорноморець» посів одне з останніх місць у турнірній таблиці Прем’єр-ліги, намагаючись в стикових матчах з «Колосом» залишитися у «вишці».

Обидві команди тоді не змогли виконати поставлених перед ними завдань, тож цей сезон вони виступають у нижчому за рангом дивізіоні, ніж Прем’єр-ліга.

За чотири тури нинішнього розіграшу Першої ліги «хрестоносці» здобули лише одну перемогу, один раз грали внічию та двічі програвали, зокрема поступившись в останньому виїзному матчі МФК «Миколаєву». Натомість одесити стартували у чемпіонаті з двох перемог, однак далі послідували дві поразки.

Так, до Луцька команда з «жемчужины у моря» приїхала з цілим десантом колишніх футболістів «Волині» у складі, зокрема за одеситів нині виступають Віталій Гошкодеря, Володимир Аржанов та Сергій Воронін. Всі троє були у старті, натомість в порівнянні з минулим матчем Андрій Тлумак зробив у стартовій одинадцятці «Волині» лише одну зміну: замість Бартуловича зі стартових хвилин мав грати Неплях. До слова, на лаві для запасних лучан з’явився Ігор Карпенко, який повернувся до «Волині» з «Карпат».

Команди виходили на поле, а на секторі ультрас лучан висіли два банери: один з них присвячений Дню Незалежності, інший – вітання голкіперу Віталію Недільку з днем народження, який той святкував посеред тижня.
Гравці ще не встигли як слід увійти в гру, як Денис Кожанов після пасу з глибини поля вийшов вихід віч-на-віч з голкіпером, однак був зупинений у карному майданчику одеситів колишнім захисником «Волині» Сергієм Вороніним. Арбітр, не довго думаючи, вказав на точку та продемонстрував захиснику «Чорноморцю» пряму червону, на що на післяматчевій пресконференції нарікав тренер одеситів Ангел Червенков, натякаючи на відміну подвійного покарання.
Втім, ми повернемося до самого матчу. Поки гравці команди гостей сперечалися з арбітром, російськомовний воротар одеситів Дмитро Безотосний зі словами «поздравили з Днем Независимости, б***ь» готувався до відбиття пенальті. Однак це йому не вдалося зробити, адже Денис Кожанов розвів його та м’яча по різних кутах – 1:0 вже на 4 хвилині матчу.
Здавалося б, волиняни не стали відкладати вирішення долі матчу в довгу шухляду і через 10 хвилин після першого голу забили вдруге: Горопевшек скористався невдалою грою Безотосного, який не забрав м’яч до рук після удару Волошиновича, та добив «кулястого» у ворота, забивши у третьому матчі підряд, номінально будучи центрбеком – 2:0.
Однак далі вже лучани змусили хвилюватися своїх вболівальників на 25 хвилині, коли арбітр призначив пенальті у їхні ворота за гру рукою капітана Сергія Сімініна. Досвідчений Віталій Неділько майже потягнув удар Павлова, але від його руки м’яч по-зрадницьки залетів у його ворота – 2:1.
Незважаючи на попущений гол, лучани не стали повторювати помилок минулого матчу, сідаючи в захист при слизькому рахунку, та побігли атакувати ворота гостей. І одна з таких атак дала результат: Горопевшек відпасував на Волошиновича, який ударом в кут знову зробив перевагу «хрестонсців» комфортною – 3:1. Саме з таким рахунком команди пішли на перерву.
У другій половині зустрічі «хрестоносці», зважаючи на чисельну більшість, зробили ставку на контролі м’яча, аби довести матч до логічного завершення.


Зокрема, момент для доведення рахунку до розгромного мав Сіаваш Хагназарі, але іранець зіпсував вихід віч-на-віч з голкіпером.
Також свої моменти для взяття воріт мав Ігор Крапенко, який вийшов на заміну, але в одному з них поцілив вище воріт з вигідної позиції.
Незважаючи на нереалізацію моментів, здавалося, що «Волинь» без проблем доведе матч до логічного завершення, але одесити не збиралися здаватися, відчуваючи підтримку гостьового сектору, який заряджав: «Ах, Одесса! - Жемчужина у моря!». Так, на 86 хвилині до карного майданчика «Волині» послідувала подача, яку майже забрав до рук Віталій Неділько, однак Гошкодеря відправив м’яч у сітку воріт «Волині», вбивши м’яч з рук голкіпера – 3:2. До слова, арбітр порушення правил у цьому моменті не розгледів.

«Чорноморець» міг іти на фінальний штурм, однак за миттєвість після голу другу жовту за фол на капітані «Волині» Сімініні отримав Норенков, залишивши свою команду вдев’ятьох.

В підсумку, арбітр зафіксував непросту перемогу «Волині», яка фактично сама створила собі проблеми наприкінці матчу. Після матчу фанати дякували своїм улюбленцям, а з 17 сектору звучало «Нєдєля! Нєдєля!».
Вже посеред тижня «Волинь» на виїзді зіграє у Кубку України з «Поділлям». На післяматчевій пресконференції тренер гостей Ангел Червенков нарікав на судівство. Андрій Тлумак натомість попросив дати команді час, яка ще досі не вибралася з психологічної ями після матчу з «Карпатами».
«На нас дуже великі надії», – сказав Андрій Тлумак. І це дійсно так, адже, незважаючи лише на початок шляху в нинішньому сезоні Першої ліги, волиняни вірять у свою команду і вже в наступному сезоні сподіваються побачити «хрестоносців» у компанії «Динамо» та «Шахтаря».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вчитель Показати IP 25 Серпня 2019 13:37
Негайно потрібно забрати до команди своїх вихованців Дудіка, Чепелюка і Романюка, це були прекрасні гравці в одній увязці. Ато порозбазарювали своїх!!!
Остап Вакарчук до Вч Показати IP 25 Серпня 2019 16:43
Хлопці найшли кращі місця, де більше можна заробити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus