USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Простір дії, де всі рівні і всі різні: у Луцьку люди з інвалідністю стають акторами

26 Серпня 2020 09:36
У Луцьку 21-23 серпня відбувся черговий етап проєкту «Інклюзивні мистецькі вікенди «Простір дії».

Проєкт реалізовується за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та Українського культурного фонду.

Метою проєкту є гармонійна соціалізація осіб з інвалідністю засобами перформативного мистецтва. «Простір дії» – це тренінг-інтенсив, в процесі якого учасники ознайомлюються з новими для себе перформативними навичками і втілюють їх в перформанс, який записується на відео і буде опублікований на платформі проєкту.

Під час останнього триденного воркшопу, в якому брали участь діти й молодь з інвалідністю та молоді волонтери, проводилися майстер-класи з акторської майстерності від режисерки луцького незалежного театру «ГаРмИдЕр» Руслани Порицької, яка продемонструвала унікальний підхід до роботи в інклюзивному колективі. Вона разом зі своїми колегами з «ГаРмИдЕру» і «ДогориДригом» (м. Луцьк), а також із «Театром особливих акторів «Намисто» (м. Рівне) допомогли учасникам вікендів розкритися й сповна віддатися творчому процесу. Учасники вікендів мали нагоду гуртом створити виставу, а також займатися арт-терапію, танцями, ліплення з глини.

Читати ще: Мистецькі вікенди: у Луцьку втілюють унікальний інклюзивний проєкт

Результатом триденної роботи стала етюдна театральна постановка-перформанс, у якій взяли участь 16 акторів. Відеоверсія майже 10-хвилинної постановки буде доступна для загального перегляду задля привернення уваги до питань інклюзивності суспільства, мистецтва та актуалізації цієї теми у соціальному просторі.

Читати ще: Зробимо Луцьк інклюзивним: стартує новий проєкт Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

До слова, проєкт «Інклюзивні мистецькі вікенди «Простір дії» передує втіленню нового cпеціалізованого інклюзивного ХАБу, який має стати майданчиком для соціального та творчого розвитку дітей і молоді з інвалідністю.

Читати ще: Перші кроки інклюзивного ХАБу
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus