USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Протест проти карантинних обмежень в Неаполі переріс у сутички з поліцією

24 Жовтня 2020 16:08
Протестувальники в Неаполі, які виступають проти посилення заходів по боротьбі з коронавірусом, пізно вночі вступили у сутички з поліцією.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на BBC.

Протестувальники кидали димові шашки і петарди в центрі південного італійського міста; поліція відповіла сльозогінним газом.

У протестах взяли участь сотні людей.

Молодь обурена нічною комендантською годиною, введеною пізно ввечері в п’ятницю в регіоні Кампанія після того, як кількість хворих зросла.

Регіональний президент Вінченцо Де Лука закликав до національної ізоляції, щоб уникнути повторення жертв, що спостерігалися під час першої хвилі коронавірусу на початку цього року.

Комісар поліції Неаполя Алессандро Джуліано засудив «злочинну поведінку».

«Жодні дискомфортні умови, які чисто по-людськи зрозумілі, жодним чином не можуть виправдати насильство», – сказав він.

Італія, що дуже постраждала під час першої хвилі вірусу в березні і квітні, пережила сплеск нових щоденних інфекцій - 19 143 випадки були зареєстровані в п’ятницю.

Регіональні лідери мають право запроваджувати свої власні заходи, але президент Кампанії заявив, що регіональних карантинів буде недостатньо.

Прем’єр-міністр Джузеппе Конте заявив, що не хоче повторювати національний карантин, введений під час першої хвилі, оскільки Італія продовжує боротися з важкими економічними наслідками цього рішення.

Кампанія є другим найбільш постраждалим регіоном Італії за кількістю нових випадків захворювання, поступаючись Ломбардії, яка була епіцентром захворювання і під час першої хвилі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus