USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Протестами керують «ляльководи» з Чехії, Польщі, Росії та України, – Лукашенко

10 Серпня 2020 14:13
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що за акціями протесту після виборів в Білорусі стоять «ляльководи» з Чехії, Польщі, Росії та України.

«З однієї розмови ми бачимо ляльководів. Одна з ліній цих ляльководів – Чехія. Сьогодні вже з Чехії управляють нашим об’єднаним штабом, де, вибачте мене, сидять ці овечки, нічого не розуміючи, що від них хочуть», – цитує заяву Лукашенка державне агентство БЕЛТА, передає Новое время.

За словами Лукашенка, з-за кордону надходять команди, щоб він добровільно передав їм владу, але в Білорусі не та ситуація, щоб йти на переговори.

«Загалом, намагаються керувати процесом з-за кордону. Я про Польщу не кажу. Там вже всі осіли і теж починають смикати за ниточки. Я не кажу про Україну (звідти їхали). Це, впевнений, не державна політика, але там вистачає цих майданутих, про яких я говорив. В тому числі, на жаль, з Росії певний приплив людей», – сказав він.

Лукашенко також підтвердив свої погрози, що майдану в Білорусі не буде, а будь-які несанкціоновані акції протесту зустрінуть жорсткою відсіччю.

«Треба втихомиритись, заспокоїтися. А батькам втретє кажу подивитися, де їхнє чадо, щоб не було потім боляче. Щоб не ахали, не охали. Поранено десь близько 25 хлопців з ОМОНу. Є переломи рук, ніг. Спеціально, цілеспрямовано били по цих хлопцях. Вони відповіли. Чого тепер ридати і плакати? Тому відповідь буде адекватна. Країну розірвати ми не дозволимо», – сказав президент Білорусі.

У Білорусі 9 серпня пройшли вибори президента, які з перших днів виборчої кампанії супроводжувалися масовими протестами проти чинного президента Олександра Лукашенка.

Згідно з попередніми даними ЦВК Білорусі, Олександр Лукашенко отримує 80,23% голосів. За опозиційного кандидата Світлану Тихановську проголосували 9,9% виборців.

Після закриття виборчих дільниць по всій Білорусі почалися масові протести. У Мінську та інших містах акції протесту переросли в зіткнення протестувальників з силовиками і обернулися жорсткими затриманнями. Застосовувалися водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати.

За даними правозахисного центру Весна, в ході протестів в Мінську загинула одна людина, в лікарнях перебувають десятки постраждалих. У МВС інформацію про загиблого спростовують.

Під час протестів у Мінську та 32 інших містах Білорусі було затримано понад 3000 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Доктор Шацький 33 см Показати IP 10 Серпня 2020 14:29
Браво Лукашенка !!!
євген до Жые Бацька! Показати IP 10 Серпня 2020 14:30
Гони пиндосов, а остальные сами заглохнут.
Ян Показати IP 10 Серпня 2020 14:42
Кругом вороги....окружили вражини...всім Саша колхознік муляє...))
Пффф Показати IP 10 Серпня 2020 14:55
Хай той Лукашенко добре розженеться і головою об стіну стукнеться, може мозги стануть на місце!
Народна прокуратура Показати IP 10 Серпня 2020 16:17
До Пффф. Ви про що?
До Народної прокурат до Народна прокуратура Показати IP 10 Серпня 2020 16:43
Про теорію заговору. Не може повірити що від свого народу копкяка в...достав.
Отакої Показати IP 10 Серпня 2020 17:25
Дятел.Не буде вічним головою колгоспу.Нехай живе Білорусь!!!
Білоруси Показати IP 10 Серпня 2020 23:08
Не були ви, сябри, у вовчій ду..і.... Давайте, робіть майдан, розвалюйте країну, їжте безкоштовні печенюшки...... Завтра прокинетеся помийною ямою Європи.
ан Показати IP 11 Серпня 2020 09:17
білоруси хочуть собі реформу Супрун. кредити від МВФ які не брали ще бо Лукашенко не дурак лізти в зашморг. і землі не розпродує і держконтроль продуктів діє в країні. а людям вже жити добре і стабільно надоїло........ сусідня Україна їх не навчила нічого. нехай глянуть як ми живем які дороги корупція медицина в нулю майже. і тд і тп

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus